Derfor blev 32-årig løsladt trods 78 sigtelser
Fredag d. 16-12-2016 kl. 13:40
Af: Thue Grum-Schwensen

- Vi havde troet, at han med så mange forhold var blevet varetægtsfængslet. Det blev han så ikke, og det har selvfølgelig undret os lidt. Omvendt må jeg jo sige, at det er dommerens afgørelse, og sådan skal det være. Ellers havde vi ikke et retssamfund.

Sådan lyder fra politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive i sagen, om den 32-årige som retten i Viborg forrige lørdag valgte at løslade.

Den 32-årige blev anholdt forrige fredag i en bil på Havnen i skive, hvor han havde kørt bil påvirket af narko og desuden med et lille barn i bilen.

Manden var desuden i besiddelse af 5,47 gram amfetamin og 7,4 gram kokain.

Politiet havde fået et tip om tyvekoster gemt på havnen, og det var i den forbindelse de fandt og anholdt den formodede gerningsmand.

Den 32-årige er også sigtet for at stå bag det lager med tyvekoster, blandt andet 17 PH-lamper, som politiet fandt i sensommeren på Skyttevej i Skive.

Alle sigtelser er opretholdt. Ikke mindst fordi den 32-årige har tilstået det hele.

Ifølge den 32-åriges forsvarer, Trine Høgedal, Skive, er det også en af årsagerne til, at han blev løsladt. Der kommer så en senere retssag, hvor straffen fastsættes.

Der er tre hovedårsager til, at en person kan varetægtsfængsles:

Det kan ske af hensyn til politiets efterforskning, men det argument holder ikke, når den pågældende har tilstået, og sagen må betragtes som opklaret.

Det kan ske, hvis man vurderer, der er en overhængende fare for, at der begås ny og lignende kriminalitet, hvis den pågældende løslades.

Og endelig kan der varetægtsfængsles af hensyn til den såkaldte almindelige retsbevidsthed. Det sidste sker mest ved grove voldtægter, meget grov vold, mord og lignende.

I det her tilfælde handlede det om en vurdering af risikoen for, at den 32-årige ville begå ny og tilsvarende kriminalitet ved en løsladelse.

- En vurdering af den pågældendes personlige forhold tydede ikke på det, nærmest tværtimod, og dertil kommer, at den 32-årige ikke er tidligere straffet, siger Trine Høgedal. En vurdering, som dommeren åbenbart har været enig i.

Retten lægger ofte meget vægt på, om der er tale om en tidligere straffet person.

På Facebook har Trine Høgedal på advokatfirmaets egen hjemmeside skrevet: »Gæt en forsvarsadvokat«..

- Det har jeg mest gjort for at fortælle, at det faktisk er vigtigt at have en forsvarsadvokat, og at det gør en forskel, siger hun.

En forsvarsadvokat er i øvrigt altid forpligtet til at gøre sit yderste for at forvare sin klient for retten.

Trine Høgedal forstår i øvrigt, at politiet undrer sig lidt.

- Politiets egne jurister vurderer jo altid, om en sag kan holde til varetægtsfængsling, og derfor ender de fleste sager også med varetægtsfængsling. Derfor kan jeg godt forstå, man undrer sig lidt, siger hun.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk