Status på folkeskolen i Viborg Kommune
Fredag d. 06-01-2017 kl. 12:47
Kommunernes Landsforening laver flere sammenligninger af landets kommuner, og den seneste der omhandler folkeskolerne, viser at vores skoler klarer sig godt bl.a. målt på karaktererne ved 9. klasses afgangsprøve. Vi er placeret blandt de bedste 20 procent, hvor nordsjællandske kommuner udgør en stor del af feltet.

Et andet forhold som kendetegner kommunerne i top 20 er, at udgiften pr. elev i folkeskolen for største delen af kommunerne er under landsgennemsnittet, så man skal være varsom med at konkludere, at flere penge til skolerne vil give bedre resultater. Faktorer som ledelse og arbejdsmoral spiller en stor rolle, og det er med til at vi i Viborg Kommune, formår at få et godt resultat, på trods af vi har en billig drift.

Det betyder ikke, at vi kan læne os tilbage og sige: Det går da egentligt meget godt.

85-90 procent af vores elever får et godt udbytte af deres skolegang, og den gruppe er bevidste om hvad de kan få ud af deres skolegang. Vores udfordring er de resterende 10-15 procent, som med det tilbud vi giver nu, ikke formår at tackle de udfordringer, som videre uddannelse kræver.

Jeg er overbevist om, at en målrettet indsats mod de elever, vil kunne hjælpe dem videre, især til glæde for dem selv, men der vil ligeledes blive brug for færre opfølgende indsatser.

Det vil koste ekstra resurser, og dem er de fleste af byrådets partier villige til at finde.

Jeg anser det for umuligt at finde 230 mio. kr., som foreslået at B og C, men 20-30 mio. kr. kan der findes, for vi kommer til at løse opgaven selv. Der kommer ikke en frelsende engel udefra. Løfter vi bunden, så løfter vi dem alle.

Claus Clausen (V),

formand for børne-

og ungdomsudvalget

i Viborg Kommune,

Vrouevej 8, Vroue,

7800 Skive
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk