Skærer borgerlige frihedsrettigheder i de små børn?
Tirsdag d. 10-01-2017 kl. 13:36
Et flertal af folketingets sundhedsordfører vil forbyde omskæring af drengebørn. »Man bør ikke skære i børn og mennesker generelt uden en lægefaglig begrundelse« siges der.

Den slags udtalelser ligestiller jøder og muslimer med sadister. Politikerne demonterer debatten mens fokus fjernes fra det egentlige problem: Staten breder sin magt ind over familiernes ret til at opdrage deres børn efter egne værdier.

Med May-Britt Kattrup (LA) og DF’s Liselott Brixt i spidsen blæses der til angreb for at fratage jødiske og muslimske familiers kulturelle identitet. Lykkes det, vil næste argumenterne være, at den psykiske »omskæring« er langt værre end den fysiske. Og derefter kræves barnedåb udsat til personen er 18!

SF’s Kirsten Normann Andersen slår allerede til lyd for at borgerne »… må tilpasse deres religion, så den er i overensstemmelse med det, der normalt er god skik.« Men hvem bestemmer hvad der er normalt? Og hvad er god skik?

Omskærelse af små drenge er faktisk et meget simpelt indgreb, der sjældent er komplikationer med, ifølge professor og overlæge, dr. med. Troels Munch Jørgensen, Århus Universitetshospital.

Og den amerikanske professor i pædiatri, Thomas E. Wiswell, er enig. Sammen med kolleger har han undersøgt mere end 130.000 omskårne mænd og konkluderer, at kun 0,2 procent har vist komplikationer. Ud over jorden har man i århundreder omskåret millioner af drenge, uden den seksuelle lyst er blevet nedsat. Ca. 50 procent af amerikanske og 1/3 af alle verdens mænd er tilmed omskåret.

Med andre ord tegner der sig et billede af el lille gruppe sundhedsordfører fra LA, S, SF og DF, der har gjort det til deres fælles mærkesag at få skovlen under et par religiøse mindretal. Det er grundliggende de borgerlige tros og frihedsrettigheder der angribes.

Stig Grenov,

Kristendemokraternes

landsformand,

Erantisvej 2,

2970 Hørsholm
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk