Medie: Herning tilbød en for lille grund til politiskole
Tirsdag d. 10-01-2017 kl. 06:39
Dagen efter regeringen i november meddelte, at den vil bygge en ny politiskole, offentliggjorde Herning sit forslag til en grund.

Men grunden er ikke stor nok til en politiskole på den størrelse, som Rigspolitiet har brug for.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en opmåling, som byplanrådgiver Arne Post har foretaget for avisen, og som støttes af landinspektør Henrik Birch-Præst.

Opmålingen er foretaget på baggrund af kommunens materiale. Arne Post og Henrik Birch-Præst anslår grunden til 28.000-30.000 kvadratmeter.

Skolen skulle kunne stå klar i løbet af 22-26 måneder, skrev Hernings borgmester, Lars Krarup (V), til Folketingets partier.

Det er omkring et år hurtigere, end Rigspolitiet anslår, et nybyggeri vil tage. Det skyldes ifølge Krarup, at der for grunden allerede »er vedtaget en lokalplan, der kan indeholde en politiskole«.

Ifølge Rigspolitiet skal grunden imidlertid være på 40.000 kvadratmeter for at rumme de nødvendige indendørs- og udendørsfaciliteter.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup (V), afviser på det kraftigste, at kommunens bud på en grund til en ny politiskole ikke skulle være stor nok til at møde Rigspolitiets krav.

- Det passer simpelthen ikke. Vi har lige kontrolmålt den i dag, og den er omkring 57.000 kvadratmeter, siger borgmesteren til Ritzau.

Herning Kommune skriver i en pressemeddelelse, at man mandag aften for anden gang samme dag har kontrolmålt grunden.

- Skulle andre medier tvivle på Herning Kommunes fakta og opmålinger, er alle naturligvis velkomne i Herning for besigtigelse og endnu en kontrolmåling, siger Lars Krarup i pressemeddelelsen.

/ritzau/
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk