Fra centrum til udkant: Men fællesskabet lever stadig i Ramsing
Fredag d. 17-02-2017 kl. 06:02
Af: Peter Welander

Ramsing er gået fra at være centrum i den gamle Spøttrup Kommune til at være udkantsby i Skive Kommune siden 2007, hvor kommunalreformen trådte i kraft.

I løbet af de sidste 10 år er rådhuset forsvundet, og der er blevet længere til købmand og skole for borgerne i Ramsing. Også på det mentale plan kan det virke, som om afstanden fra Ramsing til Skive er blevet længere efter kommunesammenlægningen.

- Nærheden er ikke den samme, siger Torben Frederiksen, der har boet i Ramsing siden 1972.

- Vi har mistet vores kommunekontor (rådhuset). Det gør da en del for livet i byen. Der er ikke det samme liv i byen mere, mener Torben Frederiksen, som tidligere har siddet i skolebestyrelsen i byen.

I serien »10 år efter« har vi besøgt Ramsing, hvor holdningen generelt er, at kommunalreformen har accelereret en demografisk udvikling i forkert retning.

Det har fået borgere i Ramsing til at »rykke sammen i bussen« og kæmpe en kamp for bevarelse af skolebygninger og købmand.

Og fællesskabet lever stadig i byen. Hver onsdag mødes omkring 70-80 borgere - børn og voksne - til fællesspisning. Det har de gjort i 29 år.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk