Hug til »Hack« og DR’s annus horribilis
Torsdag d. 02-03-2017 kl. 14:01
»Annus horribilis«.

Dronning Elisabeth brugte udtrykket om et horribelt år i 1992, og mon ikke DR-ledelsen går og føler, at 2017 allerede fortjener samme betegnelse set med Danmarks Radios øjne.

Det er som om, der vælter skeletter og skandaler ud af alle skabe i DR-mediemastodonten, så snart der åbnes lidt for en hidtil skjult virkelighed. Betaling af USA-rejse for en hest ejet af en korrespondents kone, en DR-direktør der får betalt daglige flyrejser fra hjemmet i Jylland til DR i København og øget fokus på en gammeldags og socialt skæv licensordning har været nogle af elementerne, og nu er DR så involveret i en ny skandale.

Da det kom frem i Radio24syv, at Sallingsund Færgekro var blevet afkrævet 67.500 kroner, hvis man ville lægge lokaler til en enkelt optagelse af det populære »Café Hack« radioprogram, rullede skandalen.

Det har vist sig, at produktionsselskabet »SK Productions«, der har Café Hack vært Søren Dahl som medejer, siden 2013 har forlangt fra 55.000 kroner til 125.000 kroner, når man om sommeren optog programmet nogle uger ude i landet. Det gav i alt ekstra indtægter på over en million kroner til selskabet, som kroer, teatre, centre og andre skulle betale. Nu stopper DR dette skråplan, og det er velbegrundet, men det virker unægtelig som om DR har sovet i timen, når de kreative ekstra udbetalinger for DR-programmer har fundet sted i årevis.

Faktisk var der også i 2008 en sag, hvor SK Productions af DR fik besked på, at man ikke måtte forlange penge af destinationerne, men den »penge-trafik« blev altså senere genoptaget.

»Vi finder ikke anledning til at tro, at nogen i DR sidder inde med de informationer«, svarer DR-radiochef Gustav Lützhøft i dag på Jyllands-Postens relevante spørgsmål om, hvorvidt »ingen i DR har haft kendskab til den regelstridige praksis hos SK Productions«?

Det er nu ellers svært at tro, at ingen i DR-systemet har haft kendskab til den praksis, som Café Hack og SK Productions har benyttet siden 2013 - trods tidligere advarsel fra DR. Nogen i DR må selvfølgelig have vidst det. Det er altså et DR-program, der er tale om!

I går blev sagen så til åben krig. DR stopper straks helt for det populære Café Hack radioprogram, og herefter meddelte værten for programmet, Søren Dahl, der altså også er medejer af SK Productions, at selskabet vil lægge sag an mod DR. Det står ikke helt klart, hvad de vil sagsøge DR for. Ifølge Søren Dahl vidste og ved DR, at det beløb selskabet fik fra DR for programmerne ikke stod mål med udgifterne til produktionen.

Omvendt siger DR-radiochefen til Jyllands-Posten, at det er imod DR’s regler at opkræve beløb, som SK Productions har gjort det, og at der »ikke må kunne sås tvivl om DR’s troværdighed og uafhængighed.«

Det er til at forstå, at DR skrider til handling, men det er svært at forstå, at DR-programmet »Cafe Hack« og SK Productions år efter år har brugt metoden med at kræve store beløb fra destinationer, der lagde lokaler til sommeroptagelser.

Det er muligt, at DR føler, at alle hakker på dem lige nu, men den alt for store og dyre statslige mediemastodont bærer selv ansvaret, for der er jo hele tiden noget at komme efter.

O.D.
Mere debat i Skive Folkeblad
Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk