Klager til kommunen: Heste ødelægger stier i Skive Plantage
Fredag d. 03-03-2017 kl. 06:31
Af: Jens Kristensen

- Man kan faktisk ikke mere gå på disse stier – uden at brække benene.

Sådan har en borger skrevet til Skive Kommunes stadsgartner, Kent Alex Larsen, om stier i Skive Plantage, der ligger syd for Skive.

Problemet er, at heste beskadiger stier, også fodgængere og cyklister bruger. Borgeren har sendt et par billeder til Kent Alex Larsen for at dokumentere problemet.

Mange bruger Skive Plantage: Fodgængere, ryttere, cyklister (især på mountainbike) og trænere fra Skive Trav, der træner heste ad aftalte stier i plantagen.

Det er ikke travhestes hove, der hakker stier til fodgængere og andre op, da de har egne stier. Det er ridehestes hove, som hakker stierne. Ryttere har som andre brugere lov til at bruge stierne. Så det er legal ridning, som stierne ikke kan holde til på denne tid af året.

- Der er masser af muligheder for at færdes i Skive Plantage. De strækninger, jeg har fået billeder af, er de værst medtagede. Problemet er, at vinteren er så våd. Det gør stierne blød,. og vi kan ikke køre ind for at reparere dem, når jorden er så fugtig som nu, fortæller Kent Alex Larsen.

Når det bliver lunere og mere tørt vejr, kan folk fra Skive Kommune køre ind for at planere ujævne stier.

- Der er mange brugere af Skive Plantage at tage hensyn til, siger Kent Alex Larsen.

Rideheste har det ikke så godt med travheste. Det kan være, at de to typer af heste kommer til at se mindre til hinanden i Skive Plantage.

- Vi taler med Skive Trav om at anlægge en bane til træning af travheste hele vejen rundt om plantagen, så folk i skoven ikke bliver mødt af trænere, der er ude at træne travheste, fortæller Kent Alex Larsen.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk