V vil investere i vejnettet
Lørdag d. 04-03-2017 kl. 01:10
Min gode radikale kollega, Andreas Steenberg skriver her i avisen den 23. februar, at man kan bruge de 1,5 mia. kr., som er tilovers fra Silkeborgmotorvejen, på infrastrukturen ved Skive, konkret til opgradering af Rute 34.

Lad mig understrege, at jeg bakker op om intentionen i Andreas Steenbergs indlæg. Venstre vil investere i vejnettet, herunder i Rute 34. Vi vil binde Danmark bedre sammen. Vi vil skabe grundlaget for vækst og et Danmark i balance.

Problemet er, at man ikke kan bruge de sparede midler på nye infrastrukturinvesteringer her og nu. Det kan man ikke, fordi den tidligere SR-regering igangsatte offentlige investeringer for ca. 5 mia. kr. mere, end der er råd til inden for den økonomiske plan, vi arbejder efter frem mod 2020. Det er en udfordring, vi skal løse. Alt andet ville være uansvarligt.

For at løse den udfordring, fremlagde den tidligere V-regering sidste år et bud på, hvordan man kunne finde 27 mia. kr. til infrastrukturen frem mod 2025. Den nuværende VLAK-regering vil i forbindelse med en ny økonomisk plan frem mod 2025 prioritere at hæve rammerne for de offentlige investeringer. Derigennem kan vi finde finansiering til at investere i infrastrukturen.

Min opfordring er klar: Lad os sætte os sammen – på tværs af partier på Christiansborg – og finde en helhedsorienteret løsning til, hvordan vi finder flere penge til at hæve rammerne for de offentlige investeringer. Jeg håber, at Andreas Steenberg vil være med til på forsvarlig vis at finde finansiering til nye infrastrukturprojekter.

Med venlig hilsen

Kristian Pihl Lorentzen,

MF, transportordfører

for Venstre,

Christiansborg,

1240 København K
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk