Kandidater til byrådet og fravær
Mandag d. 06-03-2017 kl. 10:51
Svært at skaffe byrådskandidater, der ikke ønsker en oversigt over fravær:

Kan læse i Skive folkeblad lørdag den 4 marts –at det åbenbart er svært at skaffe kandidater til kommunalvalget .

Og det er det sikkert også - en af begrundelserne der var nævnt fra Laila Munk Sørensen side - var muligvis - at man som kandidat ikke ønsker sig opmærksomhed, hvis man har fravær fra byrådsmøde og udvalgsmøder.

Nu vil jeg ikke skyde Laila Munk Sørensen til hartkorn - men stop lige en halv… vi registrerer om skoleelever i folkeskolen møder op - vi registrere releverne på de videregående uddannelser. Om de møder op og hvor meget fravær de har - vi analyserer og registrerer - det er lovbestemt.

Voksne på arbejdspladser bliver registeret, bliver bedømt på hvor meget fravær man har - måske til næste fyringsrunde - for som arbejdsgiver gider man ikke bruge en masse krudt på de personer, som alligevel har meget fravær.

Som folkevalgt til en kommunalbestyrelse har man gjort sine tanker inden man opstiller på en liste plusser og minusser.

Og ja der bruges mange timer – men man skal ikke glemme, at man også får en rimelig vederlag for det.

Er man heldig at blive udvalgsformand, får man omkring 350.000 kr… vel en okay løn?

Og man kan sagtens passe en job ved siden af - hvis man er lidt fleksibel.

Det er da bedre end at være frivillig i en idrætsforening - der risikerer man også at bruge rigtig mange timer, men dette er som regel ulønnet.

Og ganske rigtig, som Laila skriver, at det var et forslag fra Dansk Folkeparti, der her i efteråret ville have mere focus på byrådsmedlemmers fravær - vi ville egentlig gerne have lavet en liste med en oversigt der hele tiden var offentlig tilgængeligt og ajourført på kommunens hjemmeside- så alle havde mulighed for at se om hr og fru byrådsmedlem kommer til sine møder - det er vel kun ret og rimeligt.

Men som så mange gange før måtte vi sande at der ikke kunne findes flertal herfor - muligvis fordi forslaget kom fra Dansk Folkeparti.

Men rolig - så kommer vi bare igen om kort tid og beder om en opdateret opgørelse – og tro mig før eller siden kommer listen til at figurere på kommunes hjemmeside. (det kunne måske blive en krav fra vores side til en del af konstituerings-aftalen til borgmesterposten)

Og ja man kan selvfølgeligt blive fraværende - men som på arbejdspladsen får man heller ikke sin løn hvis man ikke møder op og deltager.

Himmerlands Kommune har på deres hjemmeside en opdateret liste over byrådsmedlemmers fravær så det kan lade sig gøre.

Så går man og har lyst til at stille op på en politisk-liste skal mange ikke være bange for at for at have for meget fravær og der blive udstillet ….for som med alt frivilligt arbejde har man sagt A siger man også B og går helhjertet ind for det.

Egentlig er der kun tilbage at ønske et godt valg til alle der stiller op - med eller uden fravær.

Med venlig hilsen

Peter Mousten

Vestergård

byrådsmedlem (DF),

selvstændig tagdækker,

Lybyvej 1, Bostrup,

7870 Roslev
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk