Ammunitionsryddere fra Skive i aktion: Fly fra Anden Verdenskrig fundet
Tirsdag d. 07-03-2017 kl. 10:10
Af: Peter Andersen

På en ejendom ved Birkelse tæt på Aabybro i Nordjylland er der blevet gjort et helt usædvanligt fund: Vraget af et tysk fly fra 2. Verdenskrig, inklusive resterne af et besætningsmedlem, der blev dræbt i styrtet.

Det skriver Nordjyske.dk.

Sammen med vraget er der blevet fundet ammunition fra flyets maskinkanoner, og ammunitionsrydderne (EOD) fra Skive Kaserne er ifølge Nordjyske.dk er derfor på vej til stedet for at sikre ammunitionen, så den ikke kommer til at skade under udgravningen af vraget.

Samtidig er der også politifolk med speciale i at identificere forlængst afdøde på vej, så man kan forsøge at fastslå den afdødes identitet.

Der befinder sig et lig i vraget, som har ligget begravet og blev fundet under afsøgning med en metaldetektor.

Området omkring flyvraget bliver spærret af og bevogtet af Politiet og Hjemmeværnet, så sikkerheden er i orden, når folkene fra EOD arbejder med at rydde ammunitionen.

Der er tale om et nedstyrtet jagerfly af typen ME 109 Messerschmitt fra Anden Verdenskrig, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

/ritzau/
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk