Museumsbestyrelse beder om forslag til nye navne
Lørdag d. 18-03-2017 kl. 15:05
Af: Merete Just

Furboerne satte hælene så eftertrykkeligt i, at Gammel Havn på Fur aldrig kom til at skifte navn.

Men ellers fik udstillingsstederne i Muse®um i 2013 nye navne som led i en såkaldt »rebranding« af museet:

Fur Fossiler (Fur Museum), Gammel Havn (Fur), Glyngøre Kulturstation (Sallingsund og Omegns Museum), Spøttrup Middelalderborg (Spøttrup Borg), Krydsfelt Skive (Skive Kunstmuseum og Skive Museum) samt Flyndersø Mølle, som Muse®um i 2007 overtog fra Viborg Amt.

- Vi har netop aflivet det manifest, der blev udformet i 2012, og derfor er vi på udkig efter nogle nye navne. De passer ikke rigtig længere. For eksempel relaterer Spøttrup snarere til renæssancen end middelalderen, vurderer byrådsmedlem Jan D. Andersen (S), der er formand for sammenlægningen af museerne.

Derfor opfordrer formanden alle interesserede i at komme med nye navne til udstillingsstederne inden den 1. september.

- På den måde kan vi offentliggøre de nye navne ved indvielsen af museet på Havnevej i Skive til december, fastslår Jan D. Andersen.

Med den lodrette arkivering af manifestet siger bestyrelsen også farvel til en strategi om at drive Muse®um som et såkaldt »hybrid-museum«, der for eksempel skulle vise kunst, fossiler og kulturhistoriske genstande i én og samme udstilling.

Slots- og Kulturstyrelsen betegnede tanken om et »hybrid-museum« som »meget abstrakt, uden tanke på museets ressourcer og lidet handlingsanvisende«.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk