Fik et år og ni måneder: Skibonit dømt for narko, indbrud og hæleri
Lørdag d. 18-03-2017 kl. 07:45
Af: Thue Grum-Schwensen

En 32-årig skibonit har ved retten i Viborg fået en dom på et år og ni måneders ubetinget fængsel for et langt synderegister, der blandt andet omfattede besiddelse af narko, handel med narko, berigelsesforbrydelser som indbrud, hæleri og et par ældre sager for bedrageri.

Den dømte skibonit - Jonas Frederiksen Rasmussen - kom første gang for alvor i det lokale politis søgelys, da politiet på Skyttevej nærmest fandt et lager med tyvekoster, fortrinsvist PH-lamper, som der blev fundet 17 af.

Efter flere forhold med blandt andet narko blev han i januar i år varetægtsfængslet.

Dengang forklarede han i retten, at han havde et omfattende misbrug, men at det var blevet mindre. Han endte med at blive varetægtsfængslet og var derfor i forvejen fængslet, da dommen faldt ved retten i Viborg. Det var anden gang, politiet søgte at få ham varetægtsfængslet, og mens han blev løsladt første gang, blev han altså varetægtsfængslet i anden omgang.

Dengang forklarede han, at han ikke længere handlede med narko, selv om han stadig havde et misbrug, fordi han havde fået et job og med sin løn kunne betale misbruget. Det var dog også økonomisk en bet, da politiet beslaglagde omkring 68 gram amfetamin og omkring 141 gram hash, som han lige havde købt i Holstebro. Han blev stoppet af politiet på vej tilbage til Skive.

Dengang forklarede han, at han købte ind i større partier, fordi det gav mulighed for rabat, så det hen over en måned blev billigere at finansiere misbruget.

Han forklarede også, at han var og er i behandling for misbruget.

I forhold til narko er han ud over besiddelse af hash og amfetamin dømt for handel med begge dele og en enkelt gang for at medvirke ved handel med kokain.

- Det der for alvor har slået ud i forhold til straffen er handel med amfetamin, siger anklager Helene Vestergaard fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Med i dommen er nogle ældre bedrageriforhold, hvor den 32-årige på en arbejdsplads i Holstebro skulle have misbrugt nogle af arbejdspladsens betalingskort. De øvrige forhold, han er dømt for, har alle fundet sted i og omkring Skive.

Pengene fra de mange berigelsesforbrydelser er blevet anvendt til at finansiere misbruget af navnlig amfetamin.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk