Fjernvarmekunder i Skive slipper for ekstra regning
Mandag d. 20-03-2017 kl. 20:55
Af: Jens Kristensen

Kunder hos Skive Fjernvarme bliver ikke berørt af en afgørelse fra Energitilsynet, der kommer til at koste andre fjernvarmekunder tusindvis af kroner.

Det gælder for eksempel kunder hos Eniig Varme i Herning, som ser ud til at skulle betale 9000 kroner ekstra for varme over fire år. Prøvesagen handler om, hvordan man opgør indskudskapital i et varmeselskab.

Fjernvarmeselskaber skal som udgangspunkt hvile i sig selv. Det betyder, at overskud bliver ført tilbage til kunder i form af billigere varme.

Med afgørelsen fra Energitilsynet har private og kommunalt ejede fjernvarmeselskaber fået en mulighed for at trække penge ud af driften til ejerne på samme måde, som elselskaber har mulighed for at gøre.

- Vi er et forbrugerejet selskab. Derfor får afgørelsen ingen betydning for os og vores kunder, siger Tage Meltofte, direktør for Skive Fjernvarme.

Ét fjernvarmeselskab i Skive Kommune står på en liste med 56 selskaber, der ønsker indskudskapitalen reguleret. Det er Durup Fjernvarme.

- Jeg vidste ikke, vi var på den liste. Vi vil ikke ud og kræve flere penge hos vores forbrugere, siger Hans Kristensen, varmemester hos Durup Fjernvarme.

Durup Fjernvarmes revision har givet et praj om, at selskabet bør få justeret opgørelsen af indskudskapitalen.

Det var mandag formiddag ikke muligt for Skive Folkeblad at få kontakt med formanden for Durup Fjernvarme Ib Salling Sønder.

Blandt fjernvarmeselskaber, der i lighed med Eniig Varme i Herning ønsker indskudskapitalten ændret, er Nykøbing Mors Fjernvarme, Viborg Fjernvarme og Struer Forsyning Fjernvarme.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk