Næste generation har taget over i varehuset
Onsdag d. 19-04-2017 kl. 06:30
Af: Per Nielsen

- Jeg er gået rundt om den varme grød i lang tid. Det er først, efter at netbutikken har udviklet sig, som den har, at jeg er blevet mere sikker. Til sidst var jeg ikke i tvivl længere.

Sådan siger Vibeke Arent, som fra nytår overtog ejerskabet af butikkerne, som tidligere hed Nørregades Varehus og Femilet Inshop, men som fremover skal hedde det enklere Inshop med undertitlen Varehuset.

Adressen for begge butikker er den samme som i de seneste 12 år. Adelgade 18 i Skive.

Der er tale om et generationsskifte, idet Vibeke Arent har overtaget ejerskabet efter sine forældre, Else og Peter Arent, som havde ejet Nørregades Varehus siden 1985.

- Det er ikke noget, jeg har vidst, jeg ville altid. Da jeg gik i gymnasiet var jeg lige som så mange andre: Jeg anede ikke, hvad jeg ville. Så jeg er lige så stille blevet lullet ind i det, smiler 38-årige Vibeke Arent, som privat bor i Hadsten med sin familie.

- Det var nok heller ikke blevet til noget, hvis jeg ikke havde startet web-butikken op for nogle år siden. Det gav en lidt anden vinkel end bare at stå i butik. Ikke at der er noget galt med at stå i butik, jeg egner mig bare ikke til udelukkende at gøre det, siger Vibeke Arent.

Efter gymnasiet havde Vibeke Arent nogle sabbatår, hvor hun blandt andet var ude at rejse.

Senere har hun gået på Teko-Centret i Herning for at lære om tekstiler og garn, hun har taget en HH og en HD i Aarhus og sideløbende haft arbejde. Det var også, mens hun læste HD, at hun åbnede webshoppen Femilet Inshop med blandt andet lingeri. I en kort periode var hun også butikschef for Femilet i firmaets Magasin-afdeling i Aarhus.

I Nørregades Varehus fik hun gradvis større og større ansvar. Det betød ikke bare, at hun har stået i spidsen for nye sommerbutikker med lingeri og sko i Blokhus, men også, at hun har haft ansvaret for indkøb og også været med i procedurerne omkring ansættelser og afskedigelser.

Vibeke Arent har erfaret, at det at lave generationsskifte i en butik, er mere end bare at skifte CVR-nummer, og der er stadig ting omkring generationsskiftet, der endnu ikke er på plads. Derfor står der heller ikke her og nu de store, nye tiltag på programmet.

- Indtil nu har jeg ikke mærket den helt store forskel fra at være ansat til at være ejer. Jeg kikker lidt mere på bankkontoen, og der er flere, der vil snakke og have mine penge. Det er først nu, det er gået op for mig, hvor mange sælgere, der ringede til Peter (Arent) før. Det er jo helt vildt.

- Ellers er mine forældre her jo stadig, og det er de samme ansatte som før. Det er lidt en fællesskabsting, påpeger Vibeke Arent.

Den nye ejer udelukker ikke, at hun på sigt vil åbne endnu en butik i en af de store byer, selv om huslejepriserne for eksempel på Strøget i Aarhus er skræmmende høje.

- Vi er en af de få, tilbageværende butikker, der ikke er med i en kæde, og det giver os den store fordel, at vi selv bestemmer, hvor vi køber ind. Derfor har vi nogle varer, folk har meget svært ved at finde andre steder, og sådan en butik kunne der også være perspektiver i at have i en af de store byer, mener Vibeke Arent.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk