Når retfærdighed bliver en hån
Fredag d. 09-06-2017 kl. 11:33
For nylig valgte Højesteret, at fire rumænske statsborgere, som alle var blevet idømt fængselsstraffe i Rumænien, men som opholdt sig i Danmark, ikke må udsendes til afsoning i deres hjemland.

En fuldstændig vanvittig dom, der har grobund i en dom fra Menneskerettighedsdomstolen. Her blev det fastslået, at det er et brud på menneskerettighederne og Menneskerettighedskonventionen, hvis indsatte ikke kan garanteres minimum tre kvadratmeter i ’personlig rum’.

Den rumænske kriminalforsorg garanterede ellers for deres ret til privatliv og rimelig levestandard, men en opmåling af pladsen i rumænske fængsler viste, at der »kun« var 2,66 kvadratmeter til hver indsat i visse fængsler. Derfor er det krænkende og et brud på disse menneskers menneskerettigheder at sende dem hjem til afsoning.

Det er helt absurd, at kriminelle skal tilgodeses af forældede konventioner. Hvis de rumænske myndigheder garanterer for de kriminelles ophold, så skal Danmark selvfølgelig være samarbejdsvillige.

Endnu mere absurd er det, at vuggestuebørn, ifølge bygningsreglementet udsendt af Børne- og Socialministeriet, kun har krav for tre kvadratmeter gulvplads, og børnehavebørn kun to kvadratmeter - med andre ord - de kriminelle har rettens ord på, at de skal have bedre vilkår end dem, vi byder vores børn.

Vi er i sandhed til grin.

Anders Vistisen,

gruppeformand for

Dansk Folkeparti

i Europaparlamentet,

Bøgevænget 2c,

7400 Herning
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk