Hvem er den sejeste trold i skoven?
Fredag d. 16-06-2017 kl. 11:17
Af: Brian Laursen

Skovtrolde i Krabbesholm er hidtil oftest spottet med røde trøjer og et Skive AM-logo på brystet.

Men når den lokale atletikklub lørdag blænder op for det klassiske Skovtroldeløb, er der mulighed for trolde i alle regnbuens farver og øvrige kombinationer. Efter at have været et løb kun for medlemmer af SAM, er der nemlig i år mulighed for at deltage, uanset hvor man er medlem.

- Vi testede et nyt tidtagningssystem sidste år, hvor løberne får en chip på skoene, så nu er vi ligeglade med, om der kommer 10-50, som der plejer, eller om der kommer 100, siger Finn Andersen fra motionsafdelingen.

Tidligere har der siddet 5-6-7 frivillige med notesblokke og stopur og noteret sig, om løberne klarede tidskravet for hver af de omgange på 4,3 kilometer, de gennemførte. Dem er der ikke brug for længere, da elektronikken klarer det hele.

- Vi testede systemet sidste sommer, købte det i efteråret - vi er godt tilfredse og bruger det nu i alle vores løb, siger Finn Andersen.

Skovtroldeløbet er et utraditionelt løb. Det handler om at løbe flest omgange i kuperede Krabbesholm, og hver omgang har man et antal minutter til alt efter ens alder og køn. Løber man hurtigere, sparer man tid sammen, så der er noget at trække på senere.

I 2016 var det endnu en gang Egon Laursen og Birgitte Krejbjerg med henholdsvis 12 og 11 omgange. Annfinn Halsagaard løb i 2014 ikke færre end 18 omgange - eller knap 78 kilometer.

- Hvis der kommer 10-15 løbere udefra, er vi meget tilfredse. Men jeg ved det ikke, for løbere har det med at melde sig til i sidste øjeblik, når de ser, hvordan vejret er, siger Finn Andersen.

Der er to starttidspunkter. De, der forventer at løbe langt, begynder klokken 10, mens der er en ny start klokken 13.15, hvor man maksimale kan løbe fire omgange.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus
Sport øvrigt:

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk