Lokal opfinder af færge-redningsmetode: »Nu er det bevist, at det fungerer«
Mandag d. 19-06-2017 kl. 14:50
Af: Turit Skovborg

Villy Svinth, Fur, kunne med tilfredshed læse om redningsaktionen fredag eftermiddag mellem Sundsøre og Hvalpsund, hvor færgefører Petúr Hammer kom en kæntret kajakroer til undsætning og reddede ham fra at blive slugt af bølgerne i den kraftige blæst.

Den redningsmetode, som Petúr Hammer og hans styrmand om bord brugte, er nemlig udviklet af Villy Svinth, i slutningen af 1990’erne,da han var overfartsleder på færgen mellem Fur og Brande.

Her lykkedesdet ham at få godkendt en bjærgningsmetode, hvor et besætningsmedlem bliver hægtet på en wire, så han kan bevæge sig ud til kanten af den broklap, som er sænket så langt ned, at man ad den vej kan bjærge en eller flere forliste ombord.

- Det er dejligt at få bevist, at det fungerer, siger Villy Svinth, der i tidens løb har bokset lidt med myndighederne om at få metoden godkendt.

71-årige Petúr Hammer, der i sit lange søfartsliv aldrig tidligere har måttet udføre en redningsaktion, er også godt tilfreds.

- Nu er det bevist, at det er den helt rigtige måde at gøre det på. Det virkede 100 procent, siger Petúr Hammer og henviser til, at både kajakroer og kajak kom helskindet ombord
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk