Vi må tænke nyt
Lørdag d. 08-07-2017 kl. 08:27
Skive Kommune får færre og færre borgere. Befolkningstallet mindskes årligt med mere end 100 mennesker. Kommunens nuværende bosætningsstrategi fungerer desværre ikke efter planen.

Jeg er vidende om, at nye tilflyttere til kommunen ikke får informationsmateriale om kommunens vifte af tilbud med mere. Nye tilflyttere bydes ikke engang velkommen som nye tilflyttere.

Som Carl Eiler Carlsen bemærkede i sit indlæg tirsdag den 4. juli, er det valgår, og det burde jo nok kunne sætte gang i siddende politikeres forslag til forbedringer.

Jeg vil gerne opfordre til, at der tænkes mere på HELE kommunen, og at der fokuseres på tiltrækningen og skabelsen af arbejdspladser.

Der flytter heldigvis nye borgere til kommunen. Vi har en fantastisk kommune med masser af vand, natur, kultur og seværdigheder. Jeg mener også, vi er rimeligt omgængelige og venligsindede :-)

Vi må støtte landsbyerne mere og tænke som en hel kommune. Ikke kun Skive, som blot Skive by.

Industriområder er der også i de mindre byer. På trods af lave grundpriser i de mindre industriområder bliver byggegrundene der i for ringe grad solgt og udnyttet. Det skyldes uden tvivl til en vis grad, at infrastrukturen halter gevaldigt. På med noget nyt asfalt og sørg for at forbindelserne til de større veje er så velfungerende som muligt. Kommunen bør støtte op omkring landsbyernes udvikling. En forbedret infrastruktur kan genere arbejdspladser. Flere arbejdspladser kan give håb om flere tilflyttere.

Vi må ud af dødvandet og få styrket relationerne til Christiansborg med det sigte, at blot en lille del af de statsligt udflyttede arbejdspladser havner i vores kommune. Det er ikke nok at glæde sig over, at vi bliver vurderet højt på en Dansk Byggeri-liste inden for erhvervsvenlighed, når der samtidig er et faldende befolkningstal. Der skal mere til!

Det er arbejdspladserne, der hovedsageligt trækker nye borgere til. Skive har mistet et stort antal arbejdspladser. Ikke kun pga. finanskrisen. Slagteriet brændte, Metallic og Flextronics lukkede osv. Alle var det store arbejdspladser, som er svært erstattelige. Derfor er det nødvendigt at tænke ud af boksen og yde en ekstraordinær og vedvarende indsats for at skabe nye jobs.

Viborg og Holstebro kommuner har ganske god tilflytning, og erhvervslivet dér trives. Generelt vokser vores naboer misundelsesværdigt i forhold til Skive kommune. Vi skal ind i kampen og blive en endnu mere attraktiv kommune for nye og udflyttende virksomheder.

Men vi får jo ikke noget foræret. Heller ikke arbejdspladser. Vi må skabe dem selv! Tiltrække dem selv! Vi må vende udviklingen med alle tænkelige, lovlige midler. Vi må tænke nyt!Venlig hilsen

Peter Søndergaard,

konservativ

byrådskandidat,

Annettevej 6,

7800 Skive
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk