Oddense-pige hentede DM-guld og -sølv
Tirsdag d. 11-07-2017 kl. 11:27
Af: Ole Tang

Selv om man er vokset op i en lille svømmeklub, kan man godt blive en stor svømmer.

Det står 18-årige Laura Glerup Jensen som det soleklare bevis på.

Laura har svømmet hele sit liv, men da hun skulle i 9. klasse, tog hun på svømme-efterskole på Fyn, og i forlængelse af et to-årigt ophold der, så valgte hun at flytte til Odense for at prøve evnerne af i en af landets store svømmeklubber, nemlig H2-Odense.

Evnerne fik hun lejlighed til at vise i weekenden, da der blev svømmet om de danske mesterskaber på langbane i Bellahøj i København.

Her hentede Laura Glerup Jensen dels fem ungdomsmedaljer og dels to medaljer hos seniorerne - guld på 200 meter fri og sølv på 100 meter fri - og det i særdeles markante tider.

Således svømmede hun 200 m i 2.01.99 - en personlig rekordforbedring på 2,5 sekunder, og en tid, der med stor sikkerhed vil skaffe hende en EM-billet til det mesterskabsstævne, der skal svømmes i december i Danmark.

- Min tid kan ikke »overføres« direkte - men skal gen-bevises ved et senere stævne, men kan jeg præstere på samme niveau igen, så får jeg en EM-billet, siger Laura Glerup Jensen.

Hun er den mellemste af tre søskende i Oddense, der alle tidligt lærte at svømme, men hvor Laura var den eneste, der blev konkurrence-svømmer.

- Og det har jeg så været, siden jeg var 12-13 år, siger hun.

- Jeg tog til Odense for at jagte drømmen om en svømmekarriere og kombinerer det så med en 4-årig gymnasial uddannelse, hvor jeg nu er halvvejs. Jeg er rigtigt glad for skiftet, og H2Odense er en god klub at være i - med dygtige trænere, fortæller hun fra en mobil i bilen, de er på vej til to ugers ferie i Italien.

- Jeg var meget glad for DM-deltagelsen, og præstationerne bekræfter, at jeg er på rette vej. Min tid på 200 m fri ville have rakt til en plads på VM-holdkappen, så det er klart, at et OL i 2020 spøger i baghovedet. Resultaterne ved DM var bedre end mine forventninger, siger hun.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus
Sport øvrigt:

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk