Fond giver motor til skoleskib
Mandag d. 17-07-2017 kl. 14:19
Af: Jens Kristensen

Spar Vest Fonden har givet 450.000 kroner til indkøb af motor og andet teknisk udstyr til det skoleskib, man er ved at bygge på Produktionshøjskolen Marienlyst i Skive.

Træskibet bliver en kopi af en såkaldt krydstoldjagt, som blev bygget i Odense i 1890, og som forliste 65 år senere. Produktionshøjskolen tog fat på byggeriet i 1995. Det gik i stå nogle år, men for ni år siden tog en forening sammen med produktionshøjskolen fat på at få gjort skibet færdigt.

Elever og lærere på skolen bygger skibet - al træarbejdet er håndværk.

- Vi er meget glade for pengene fra Spar Vest Fonden. Ud over motor har vi nu penge til at købe andet teknisk udstyr som tanke, pumper, køleanlæg og elinstallationer, fortæller Ejgil Brun Kristensen, formand for foreningen bag den selvejende institution Krydstoldjagt nr. XXVII.

Aftalen med Spar Vest Fonden betyder, at de motor og andre tekniske installationer skal være monteret senest marts næste år. Foreningen har indhentet tilbud, og skal nu have afklaret, hvem af tilbudsgiverne, der skal have opgaven. Installation af motor og anden teknik kan lærere og elever på produktionshøjskolen ikke selv klare.

- Når vi har fået motoren monteret, så er vi ved at have et skib. Lige nu er vores drømmescenarie, at vi får skibet ud at sejle på Limfjorden i 2019, fortæller Ejgil Brun Kristensen.

Skibet skal sejle for både sejl og motor. Sejl blev købt for mange år siden. En hel del træ-dele ér også blevet lavet og afventer at blive monteret, når man når så langt frem, at det kan gøres. Når motor og teknik er blevet installeret, skal man blandt andet have bygget kahytter og lagt dæk.

Skibet vil få navnet Marienlyst af Skive. Det skal have plads ved kajen langs de fiskerhuse på Skive Havn, lærere og elever på Produktionshøjskolen Marienlyst har bygget.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk