Spareplan kan lukke rute mellem Skive og Viborg
Mandag d. 17-07-2017 kl. 09:00
Af: Thue Grum-Schwensen

Hvis politikerne i Region Midtjylland vedtager en plan fra forvaltningen, ophører regionens tilskud til 19 regionale busruter i et forsøg på at nedbringe udgifterne til busdrift og kollektiv trafik.

Politikerne mener nemlig, at for stor en del af de regionale udviklingsmidler går til det formål.

En enkelt rute, nemlig rute 50, vedrører Skiveegnen. Den går fra Skive til Viborg via Nr. Søby, Ørum, Knudby, Kvols og Løgstrup.

Ruterne er hovedsagelig udvalgt, så de ruter, der ikke er egentlig regionale, står først for, og det medfører, at Rute 50 ikke vil få regionalt tilskud, da det ifølge bemærkningerne reelt er en lokalrute i Viborg Kommune og ikke en regional rute mellem flere kommuner. I hvert fald sådan, som den bliver brugt, mener embedsmændene.

Derfor bør det i givet fald være kommunen, altså Viborg Kommune, der betaler, påpeger embedsmændene.

Forvaltningen fremhæver også, at der er både tog og andre busser, der kører mellem Skive og Viborg. Også direkte forbindelser.

Den nuværende rute 940X, der blandt andet kører mellem Skive og Viborg, skal ifølge planen til gengæld »styrkes med direkte pendlerrettede ture« morgen og eftermiddag.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk