Hvad forstår kongefamilien?
Mandag d. 07-08-2017 kl. 09:28
»Kongefamilien forstår prins Henriks ønske«. Det er overskriften til to småartikler i Folkebladet om prins Henriks provokerende beslutning, der er en hån, der rammer både dronningen og det danske folk.

Men hvis det er sandt, at dronning Margrethe forstår det her, så forstår jeg ikke dronningen længere, og hende har jeg ellers stor respekt for.

Men det er næppe heller sådan, det forholder sig, for overskriften dækker ikke indholdet af artiklerne. Her erklærer medlemmerne af den kongelige familie sig gentagne gange indforstået med Henriks beslutning, og det er noget ganske andet end at forstå den.

At være indforstået med noget betyder jo som regel at acceptere det, meget ofte modvilligt, men fordi man føler det nødvendigt.

»Jeg erklærer mig indforstået med det«, hører vi tit, men aldrig:

»Jeg erklærer, at jeg forstår det.«

Som danskere forstår vi næppe på en accepterende måde, at Henrik handler, som han gør. Men også vi må desværre erklære os indforståede med kendsgerningerne, for vi kan jo ikke sende ham tilbage til Frankrig, hvor han bedre hører hjemme.Med venlig hilsen

Ingvar Glad,

Kirkevej 26 A,

7800 Skive
Mere debat i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk