Kalkgruber genindvies: Statsministeren klipper den røde snor
Fredag d. 11-08-2017 kl. 18:52
Af: Pauli Vendelbo

Mønsted Kalkgruber får fornemt besøg, når to års restaurering og ombygning endelig står klar til indvielse den 1. september.

Det er nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen, der kommer og klipper den røde snor. Det har statsministeriet netop meddelt.

- Vi føler, at vi som turistattraktion er rykket en division op med det her projekt, og vi er meget beæret over, at Lars Løkke Rasmussen har sagt ja til at komme og indvie den, siger Claus Clausen, der er byrådsmedlem for Venstre og formand for bestyrelsen for den selvejende institution Mønsted Kalkgruber.

Egentlig skulle indvielsen have fundet sted den 26. august, men den er blevet udsat til den 1. september, og det betød, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ikke kunne, som det ellers var planlagt. Med hans afbud blev justitsminister Søren Pape Poulsen (K) spurgt, men han kunne heller ikke, og så gav Claus Clausen det et skud og kontaktede statsministeriet.

- Fik vi et nej, havde vi da prøvet, men nu forhandler vi med ministersekretæren omkring de praktiske deltaljer, og vi anser det som et scoop, at det er lykkedes, siger Claus Clausen.

Lige mangler der kun lidt arbejde omkring en træbro, inden projekt »Tilgængelighed« kan være færdig som den sidste del af de samlede projekt, der åbner minegangene og industrilandskabet op for alle grupper - også handicappede og gangbesværede.

Der er kommet nye stier til, kalktoget har fået ny perron og en ny bro er etableret over indgangen til kalkværket.

I alt har projekterne ved Mønsted Kalkgruber kostet op mod 30 millioner kroner, som langt hen ad vejen er finansieret af forskellige fonde.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk