Søværnets minerydningsfartøjer gæster Glyngøre
Tirsdag d. 12-09-2017 kl. 22:04
Af: Turit Skovborg

Tre fartøjer fra Søværnets Minerydningsdivision, MCM Danmark, i Frederikshavn lagde tirsdag aften til kaj i Glyngøre Havn.

Ifølge kaptajnløjtnant Claus Krogh Christensen er minerydningsfartøjerne »Hirsholm«, »Saltholm« og »MSF1« på gennemfart i Limfjorden fra Aalborg til Lemvig, og i den forbindelse tager besætningen en overnatning i Glyngøre.

Claus Krogh Christensen fortæller, at man i divisionen havde kigget på søkortet og konstateret, at man ikke tidligere havde lagt til i Glyngøre, og så faldt valget på den limfjordsby. Søværnets Minerydningsdivision er lige nu på limfjordstur, og der er tale om en pr-tur, hvor det blandt andet handler om rekruttering.

I Glyngøre har man dog ingen planer om en decideret charmeoffensiv, men det har man til gengæld i Skive den 19. september, hvor de unge på erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser bliver inviteret til »åben båd« i Skive Havn. Her vil man allerede kunne se fartøjerne an fra mandag aften.

Men først gælder det Glyngøre fra tirsdag aften til onsdag morgen og ikke mindst Lemvig, som har adopteret fartøjerne. Det betyder, at skibene har et særligt tilhørsforhold til Lemvig og med jævne mellemrum kommer til byen på charmetur. Claus Krogh Christensen fortæller, at det historisk set blandt andet har betydet, at de forskellige fartøjer har sendt rejsebreve hjem til de adoptionsbyer, de har hørt til. Det er breve, der ofte er blevet trykt i byens avis.
Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk