Fjernvarmeværk vil udnytte lokale fabrikkers overskudsvarme
Tirsdag d. 12-09-2017 kl. 21:58
Af: Pauli Vendelbo

Hver dag sender teglværket i Højslev og Diana Lys lidt længere oppe ad Viborgvej store mængder overskudsvarme op i den blå luft.

Og det er en skam, mener Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, der gerne vil have fat i varmen, så der kan leveres billigere fjernvarme til forbrugerne.

Problemet har indtil nu været, at det ikke har været en god forretning for virksomhederne at sælge overskudsvarmen, da afgifterne har været for høje.

Men i sidste uge afgjorde skatteankenævnet i forbindelse med Facebooks kommende datacenter i Odense, at firmaer ikke længere skal betale afgifter for at sende overskudsvarmen ud i fjernvarmenettet.

Og det giver håb i Højslev.

- Jeg går ud fra, at reglerne kommer til at gælde i hele landet, og så ser vi helt klart noget potentiale i at kunne bruge den overskudsvarme, som i dag ikke blive brugt, siger formanden for Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk, Ejvind Olesen.

Fjernvarmeværket har endnu ikke konkret drøftet mulighederne med teglværket eller lysfabrikken, men begge virksomheder er positive over for idéen.

- Det er meget interessant, og vi er klar på at få en dialog, for i dag smider vi en del overskudsvarme ud gennem vores tørkølere, siger Jesper Olesen, der er fabrikschef hos Diana Lys.

Læs mere i Skive Folkeblad

Bestil abonnement her
Kommenter artiklen
For at kommentere artiklen skal du enten være oprettet som bruger eller kommentere ved hjælp af din profil på Facebook, Google eller Twitter.
Første gang, du kommenterer, vil du blive bedt om at verificere din e-mailadresse. Først herefter bliver din kommentar synlig.
Hvis du ikke modtager en e-mail fra Disqus.com, ligger den muligvis i din spam-mappe.
comments powered by Disqus

Søg på SkiveFolkeblad.dk

Loading

Events fra Skiveportalen.dk

Annonce:

Læs avisen online

find job i samarbejde med Ofir.dk

Skive Folkeblad | Gemsevej 7-9 |7800 Skive | Tlf. 97 51 34 11
E-mail: Annonce@skivefolkeblad.dk | Redaktion@skivefolkeblad.dk | Abonnement@skivefolkeblad.dk