Gå til hovedindhold
Lokalt

Bibliotek er både bog- og kultursted

29-10-2012 KL. 08:43
Foto: Steen Don
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
I en af de bløde sofaer på børnebiblioteket putter en lille dreng sig ind til sin far og får læst højt af en billedbog. I et stort lokale bagest i det store hus sidder otte kvinder med hæklenåle, omgivet af garnnøgler i alle kulører. De deltager i et avanceret hæklekursus for øvede.

Og ved toppen af trappen står en række kvinder i stilletter og gallakjoler klar til at trippe forsigtigt ned ad trinene og gå modeshow i egne kreationer syet på aftenskoler. En af aftenskolens musiklærere spiller til. Samtidig sidder flere på husets øverste etage på voksenbiblioteket og læser dagens avis eller cruiser rundt mellem bogreolerne. Trækker nu og da en bog ud. Fanges af et ordspil i en titel, måske en flot forside.

Og større børn stikker hovederne sammen omkring computerne og trækker et krus varm kakao fra automaten, når de får lyst til noget sødt.

Skive Bibliotek er i dag meget mere end blot et sted, hvor skibonitter og sallingboer kommer for at låne bøger eller musik.

Bøgerne fylder stadig meget sammen med de øvrige materialer - og det skal de gøre, understreger publikumschef Ejvind Mikkelsen. Samtidig har biblioteket de seneste fem år, siden dronningen indviede det nye bibliotek i september 2007, udviklet sig til et hus fyldt med kulturelle aktiviteter og arrangementer også.

- Huset her giver så mange muligheder for at præsentere og lave aktiviteter. Vi har aktiviteter på alle tre etager, og månederne oktober-november og februar-marts er vores travleste måneder i forhold til aktiviteter, som vi gør meget ud af at afvikle i samarbejde med de lokale foreninger som for eksempel i denne weekend, hvor AOF i sammenhæng med en månedlang udstilling også holder modeshow og spiller koncert, siger Ejvind Mikkelsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland