Gå til hovedindhold
Lokalt

Minister åbner sig i sag om atomaffald

07-02-2013 KL. 13:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag (SF) har åbnet sig i sagen om placering af atomaffald.

Det oplevede Skive Kommunes borgmester Flemming Eskildsen (V), da han i går sammen med borgmestrene fra de fem andre kommuner, Folketinget kan gå hen og påtvinge et depot til atomaffald, der over de seneste 60 år er opsamlet på Risø, var til møde med Astrid Krag. Borgmestrene var inviteret til en drøftelse af den videre proces.

- Astrid Krags attitude var anderledes i går. Hun holdt ikke ikke embedsmænd op foran sig, som hun tidligere har gjort, siger Flemming Eskildsen

Astrid Krag bekræftede over for borgmestrene, at eksport af affaldet eller fortsat opbevaring af det på Risø vil blive undersøgt. Og Astrid Krag lovede, at en gruppe af embedsmænd fra de seks kommuner kommer til at følge arbejdet.

- Tidligere var der tale om, at en følgegruppe af embemdsmænd fra kommunerne skulle orienteres undervejs. Nu er der tale om en gruppe, som skal være i dialog med sundhedsministeriets arbejdsgruppe, der kører denne sag, fortæller Flemming Eskildsen.

På billedet her ses Astrid Krag under en høring om atomaffaldet i oktober sidste år. Den forlod hun efter godt en halv time.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland