Gå til hovedindhold
Lokalt

Ulvespor ved Flyndersø

27-03-2013 KL. 09:00
Foto: Henning Dein
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Ulven er muligvis vendt tilbage til det område, hvor den sidste ulv i Danmark for et par hundrede år siden menes at være blevet skudt.

Knap en kilometer fra Estvadlejren ved Flyndersø - eller cirka otte kilometer fra Skive - er poteaftryk i sneen foreviget.

Fotografen er lærer Henning Dein fra Højslev. Han opdagede sporene under en cykeltur på sin mountainbike og føler sig overbevist om, at der er tale om ulvespor. Efter cykelturen satte han sig ved computeren og føler sig efterfølgende bekræftet i sin vurdering:

- Jeg har læst rigtig meget på nettet om ulve og set mange billeder. Det var ulvespor, jeg så. Det er jeg helt sikker på, siger Henning Dein.

Henning Dein bemærkede også, at sporene ved Flyndersø var afsat på en rimeligt lige linje. Det kan tyde på, at sporet var afsat af en ulv, fordi ulve gerne bevæger sig i det, flere natureksperter omtaler som »luntende pasgang«.

Sporene var cirka 15 centimeter lange og cirka otte centimeter brede, fortæller Henning Dein. Han har nu sendt sine billeder til Naturhistorisk Museum i et forsøg på at komme nærmere en endelig bestemmelse af, om sporene ved Flyndersø kan være afsat af en ulv.

Foto: Henning Dein
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland