Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Hvem tør? Glyngøre gør!

17-05-2013 KL. 11:45
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Af Ole Dall.

Overskriften er ikke forsøg på at vinde en slogan-konkurrence, men en kort konklusion over en torsdag, hvor fodboldfolket i Skive endte med at gå ud i aftenen med bøjede hoveder og reel frygt for nedrykning fra 1. division - mens Glyngøre dagen igennem var i velfortjent festhumør og fejrede kronprins Frederiks indvielse af Dykkerparken i Salling Aqua Park.

»At turde og at gøre« blev der i en af talerne sagt om gejsten i Glyngøre, og kronprinsen spøgte med, at man i Glyngøre var startet »fra bunden«. Det er selvfølgelig også praktisk i en dykkerpark, og specielt er det, som borgmes­ter Flemming Eskildsen påpegede, at byens og egnens nye »fyrtårn« ikke kan ses men er under vandoverfladen ...

Det er klart, at Glyngøres mangfoldige satsninger en gang imellem må give holdningsmæssige krusninger, men det er som bekendt kun døde fisk, der følger med strømmen, og i går stod en hel by sammen med en pæn portion velbegrundet stolthed over, hvad der er opnået.Glyngøre har mødt modgang med lukkede virksomheder, men en imponerende fightervilje blandet med visioner har været byens svar, og gårsdagens indvielse af dykkerparken er blot ét eksempel på, hvordan der nytænkes med succes.

Opskriften og opgaven er jo at finde nye veje og ikke bare kopiere andre - og ikke mindst er det vigtigt at satse på initiativer, som ligger i pagt med en bys kvaliteter. I det lys er det oplagt, at Glyngøre satser maritimt med den skønne beliggenhed, og nu står man så med Nordeuropas største dykkerpark. Det er flot.

Her kan der satses på både rekreativ dykning, uddannelse for klubber og dykkercentre og miljøforbedringer. Det er godt tænkt, og når dykkerparken blandt andet indeholder en Leopard-kampvogn, er den stærke lokale forklaring - at sådan en kunne man lige skaffe! Så er det på plads!

Dykkere fra det meste af landet er allerede dukket op i Glyngøre, og der er internationale forespørgsler - nyheden om dykkerparken i Limfjorden løber stærkt i net- og medieverdenen. Og Glyngøre i særdeleshed og resten af Skiveegnen i almindelighed kan ikke undgå at få glæde af den interesse, som dykkerparken og udviklingen i Glyngøre i det hele taget trækker med sig.

»At turde og at gøre!« Det er tilfældet her, og dermed leves op til den klassiske igangsætning og iværksætteri, som Skiveegnen altid har været kendt for.

Ja, der er skuffelse over alle de produktionsvirksomheder, som har givet op - eller er flyttet. Men der er stadig nytænkning - i Glyngøre og mange andre steder på egnen. Tænk på Fur, Thise, Rødding og meget andet. Og tænk på at der også kommer folk udefra, der falder for en af egnens fortællinger, griber den og skaber en film, som det nu sker med Tarok.

Og igen kommer Skiveegnen så i fokus for positiv aktivitet, og satsningen på »Rent liv« som image passer jo både på osten fra Thise, Limfjordens oplevelser, energibyen Skive og meget andet godt.

Blandt andet derfor er det jo også væsentligt, at hele egnen står sammen om at afvise planerne om, at Thise-området eller Skive-Vest skal blive atomlosseplads for atomaffald fra resten af Danmark. Det flugter altså ikke med et image om »Rent liv« ...I går var der masser af liv i Glyngøre, og herligt var det at vandre rundt og fornemme glæden over, hvad der er præsteret. Byen er i forvejen velholdt som få, og der berettes endda om de første meldinger om tilflytning begrundet med dykkerparken.

Torsdagens indvielse og kronprinsens besøg fik karakter af en folkefest. Ung som gammel var på havnen, og vejret var med arrangørerne. Selvfølgelig. Der var en ægte glæde over, hvad der på imponerende kort tid er sat i værk. Og meget mere er på vej. »At turde og at gøre!«

Glyngøre turde - og det er flot.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland