Gå til hovedindhold
Debat

Ledigheden i Skive Kommune

22-10-2013 KL. 11:17
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Det forlyder, at Skive Kommune nu har landets laveste ledighed med kun 3,1 %. Det er jo er en fantastisk nyhed, men man kan undre sig over, om det nu også er virkelighed, da mange, jeg taler med her i kommunen, ikke er i job.

Jeg er bange for, at der er pyntet på tallet, og at den reelle ledighedsprocent faktisk er noget større, idet følgende tiltag vil nedbringe ledigheden PÅ PAPIRET men ikke i virkeligheden: personer som er sendt i aktivering, arbejdsprøvning, praktik, uddannelse, kontanthjælp, overgangsordning for dem, der mistede dagpengene, osv.

Så snart en ledig er i gang med en af disse »parkeringer«, falder man nemlig ud af statistikken, og det ser jo godt ud på papiret.

Men er det godt for de ledige? Nej, det er det ikke - dels fordi man ikke optjener ny dagpengeperiode ved disse aktiveringer og dels fordi, der ikke er nogen garanti for fast ansættelse efter endt aktivering eller uddannelse.

Lad os tage fat i det sidste - virksomheder, herunder kommunen, bruger i stor stil denne mulighed, for da det er billig, eller gratis arbejdskraft, og når perioden er slut, kommer beskeden:

»Desværre, vi har ikke mulighed for at tilbyde dig en fast stilling« - og mandagen efter starter en ny så i ulønnet praktik med det håb, at det kan føre til et job.

I Liberal Alliance tænker vi anderledes. Vi synes, det er spild af de lediges tid, når de kostes rundt i systemet på denne måde, sendes i meningsløs aktivering, bliver presset til uddannelser, hvor der alligevel ingen jobs er, når man bliver færdig. Det er ikke rimeligt, og det er spild af ressourcer.

Derfor vil vi i Liberal Alliance forfølge begrebet »aktivering der giver mening«.

Kort fortalt betyder det, at ingen skal sendes i aktivering, praktik eller uddannelse, med mindre der er en klar aftale, eller en forventning til, at det kan føre til et job efterfølgende - vel og mærke hvis vedkommende har klaret det godt, da vi jo ikke vil tvinge nogen til at ansætte folk, de ikke kan bruge.

Vi mener, at der er brug for endnu mere fokus på at tiltrække virksomheder til kommunen, som kan bidrage med nye arbejdspladser, så der kan blive skabt reelle jobs, og her ønsker vi, at kommunen kommer frem i skoene, og gør sig interessant og mindst på højde med andre omkringliggende kommuner - godt nok en stor mundfuld, men vi tror på, det er muligt - der skal blot nytænkning til.

Blot for at nævne et enkelt eksempel vil vi lave en »kommune/virksomhed mentor-ordning«, således at en virksomhed, der ønsker at etablere sig i Skive Kommune, fra dag et tilknyttes en fast kontaktperson, som er til rådighed hele vejen fra forespørgsel til etablering, for at sikre lynhurtig behandling, råd og vejledning. Kommunen skal være til for borgere og virksomheder - ikke omvendt!Med venlig hilsen

Leif Kristensen

formand for

Liberal Alliance Skive

byrådskandidat

Villaparken 70

Balling

7860 Spøttrup
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland