Gå til hovedindhold
Debat

Udvikling af havnene i Limfjorden

25-10-2013 KL. 12:22
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Jeg har nu i et stykke tid set flere læserbreve og artikler i de lokale aviser, som snakker imod diverse havne udvidelser. Fair nok, jeg har forståelse for hvad der bliver sagt, men hvor er den innovative gen, hvor er jeres bud på udvikling af det Blå Limfjord?

Man fristes til at sige, at hvis alderen på de som optager havnene nu er så høj, hvorfor gør I så ikke noget mere for at ændre dette og skal I være dem som lukker og slukker, eller skal vi tage de positive tanker i spil og udvikle os.

Hvis vi skal udvikle vores Limfjordsturisme, hvor sejler turismen skal være én af de bærende kræfter, så hjælper det ikke, at vi ikke har pladserne til sæsonen og samtidig udvikler faciliteterne på havnene. Vi har fået så fine anmeldelser af Limfjorden fra sejlerfolket, så gør dog noget ved det! Mange har sagt til mig, at hvis vi laver flere pladser, tager vi bare fra de andre. Det er fordi vi bare tænker på lokale sejlere, hvorfor skal vore havne kun være indrettet til vore lokale sejlere, hvorfor tænker vi ikke sejler turisme som erhverv, hvorfor arbejder havnene ikke mere sammen om en samlet indsats omkring turisme, som kunne støtte op omkring »Rent Liv« konceptet, så både havnene og baglandet kan få gavn af vores alles investering og Limfjorden.

Til Carl Eiler Carlsen bekymringer, kan jeg sige at den udvidelse vi arbejder på i Glyngøre, har mange nye og innovative elementer.

Vi har ny stor kran og maritimt service koncept, som vores lokale Maritime Service virksomhed kan udnytte, til at udbygge hans virksomhed, det giver arbejdspladser og indtægter til havn og egnen.

Vi vil bygge Danmarks første husbåde havn, som er indrettet specielt til dem. Vi har allerede et lokalt Skive firma som har sagt god for projektet og arbejder målrettet med i projektet. Det giver også arbejdspladser og indtægter til egnen.

Vi lægger et nyt maritimt center på ydersiden, som vil skabe en masse nye tiltag og styrke turismen i Skive (se www.sallingaquapark.dk). Det giver også mulighed for arbejdspladser, indtægter til havn og egn.

Vi bobler af flere ideer der kan gøre tanker til handling omkring udvikling af den perle som ligger lige uden for vores dør og hvis Fur mangler ideer til deres havn, så hjælper og deler vi dem gerne. Tænk hvis Limfjorden blev Europas sejlervand nr. 1, tænk hvis vi i Limfjorden fik masser af husbåde til turister og blev berømte for det, tænk hvis Limfjorden blev det sted hvor alle kano- og kajak roer kom, fordi vi havde faciliteterne til dem, tænk hvis havnene blev kulinariske fyrtårne med lokale produkter, tænk hvis vores havne blev bosætningspotentiale. At tænke er at turde og nogen gange, skal man også tænke udenfor sin egen »andegård«, der er også andre der skal både leve og have mulighederne.

Peter Lillebæk som stiller op for Venstre til kommunalbestyrelsen i Morsø Kommune og undertegnede, har diskuteret dette tema, og vi er enige om at ovenstående står vi begge indenfor, og sammen vil vi arbejde mere på tværs af kommunegrænserne efter valget, på at gøre Limfjordshavnene til et aktiv for os alle.Arne Spicer Lindgren

Bakken 25, Glyngøre

7870 Roslev

Byrådskandidat

for Venstre Skive

Peter Lillebæk

Skrænten 14

7900 Nykøbing Mors.

Byrådskandidat

for Venstre Mors
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland