Gå til hovedindhold
Debat

En sørgelig vittighed

07-11-2013 KL. 10:47
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Forleden kunne man her i avisen læse endnu en historie om P-skilte og P- bøder i Skive midtby. Man kunne blandt andet læse, at Teknisk Forvaltning holder møder om skiltning og om overvejelser om at flytte skilte for at undgå forvirring omkring skiltningen. Masser af aktivitet fra forvaltningens side og andre for gøre det bedre for borgerne og for at kratte gode penge i kommunekassen – troede jeg!

For et par uger siden satte jeg mig for at undersøge, hvad Skive Kommune egentlig tjener på P-afgifter i løbet af et år, og nu skal I høre en vittighed….. Skive Kommune indkasserede i løbet af 2012 i runde tal kr. 860.000 kr. i P-afgifter – i sig selv ikke et svimlende beløb. Ca. halvdelen blev sendt i statskassen, og resten beholdte vi her i kommunen. Det virker sådan set fornuftigt nok, ….men problemet er blot, at man jo skal betale et firma for at inddrive P-afgifterne. Når man så regner udgifterne fra til det firma, som har P-vagter ansat, og som inddriver P-afgiften, så havde Skive Kommune i 2012 et underskud på ca. kr. 14.000,-. Vi kunne således overføre et underskud til næste regnskabsår på et område, som i forvejen irriterer mange borgere. Oven i dette kommer selvfølgelig alle de arbejdstimer, der går med forvaltning af P-regler, møder om skiltning og selve regnskabsafholdelsen.

Jeg ved vitterlig ikke, om man skal grine eller græde – deraf overskriften - men jeg synes, at man i Skive Kommunen kraftigt bør overveje, hvad idéen er med et P-afgiftssystem, hvis det giver underskud og samtidig af mange borgere opfattes som et tilbagevendende irritationsmoment. Det er i sandhed en lose/lose situation.

Blot til inspiration for det kommende byråd vil jeg foreslå følgende: Alle tidsbegrænsede holdepladser forlænges til min. 2 timer. P-kontrollen halveres, og den resterende del skal primært fokusere på parkeringer, der er til fare for trafik- eller brandsikkerheden.

Lad os stoppe vittigheden her, inden det bliver til en farce.De venligste hilsner.Jan Toft

Spidskandidat for

Liberal Alliance Skive

Lindevænget 40

7800 Skive
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland