Gå til hovedindhold
Lokalt

Skive Kommune køber Gl. Skivehus

18-12-2013 KL. 11:38
Arkivfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
På Skive Kommunes budget var der afsat to millioner kroner til fonden, der skal bevare Skives ældste bygning, Gl. Skivehus på hjørnet af Sdr. Boulevard og Østerbro.

Tirsdag valgte et flertal på det lukkede byrådsmøde alligevel at bruge det dobbelte - fire millioner kroner - på at købe bygningen af ejerne, Helle og Niels Nygaard, Skive.

- Jeg er meget glad på husets vegne. Nu er det reddet, siger den radikale Poul Erik Christensen, Oddense, der er afgående formand for såvel kultur- og fritidsudvalget som »Muserum Salling«.

- Jeg er meget bekymret for konsekvenserne af den beslutning, flertallet tog. Al ære og respekt for en gammel bygning, men tiden er ikke til den slags med de opgaver, vi har foran os, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Johnny Kent Knudsen, Skive.

Han er kommende medlem af såvel kultur- og fritidsudvalget som »Muserum Salling«.

Beslutningen har været undervejs gennem flere år, og planen har hele tiden været at skaffe fondsmidler til at bevare det ældste af Skive.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland