Gå til hovedindhold
Debat

Beskæftigelsesplan

16-09-2014 KL. 10:21
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Som oplæg til en beskæftigelsesplan for 2015 (aktiveringsindsatsen i kommunen), bliver der til en vis grad leveret en nøgtern analyse af tingenes tilstand i Skive Kommune: Flere pendler ud af kommunen efter arbejde, ledigheden rammer primært ufaglærte, beskæftigelsen er »stabiliseret« - dog faldende - vel at mærke med udgangspunkt i tab af rigtig mange arbejdspladser. (Der er dog en undtagelse især i landbruget, der rekrutterer udenlandsk arbejdskraft?!) Vi har siden 2008 oplevet et fald i befolkningen på over 1000 indbyggere - og har nu et fødselstal på katastrofalt lavt niveau. På denne baggrund kunne man som borger i Skive Kommune bl.a. forvente, at beskæftigelsesindsatsen foretager en kovending og fremtidssikres gennem en op- og viderekvalificering af de borgere, der har mistet deres arbejdspladser – modsat tidligere strategi som bl.a. kan mistænkes for i en vis grad at fortrænge ordinært arbejde med støttede jobs!
Der ligger et godt signal i den nye kombination i et Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalg - måske en virkeliggørelse af SF´s arbejde i den tidligere byrådsperiode på at nedbryde de politiske søjler - desværre er der umiddelbart ikke noget der tyder dette. Måske er der nu lavet en struktur med 2 søjler i samme udvalg?
Der er indtil maj måned i år 247 mennesker, der har mistet dagpengeretten i Skive Kommune og ca. 10 % af dem står uden ydelse som følge af dagpengestramningerne, og mange lever for en langt lavere ydelse – kan VI leve med det? Heldigvis har nogle igen fundet et job - men er det her i kommunen?
Retorikken har gennem de seneste år pustet til ilden: »Pisk de ledige, så kommer de i arbejde« – nå hovsa, det skete så ikke, da beskæftigelsen ikke er steget væsentlig – hvad så?
Umiddelbart kunne man forvente at politikkerne sammen med alle gode kræfter i kommunen - fx Erhvervsråd, virksomheder og idérige borgere satte sig dynamiske og visionære mål for igen at sætte Skive kommune på landkortet , med modige investeringer i fremadrettede tiltag med udgangspunkt i vores tilstedeværende ressourcer. Der er ressourcer til at skabe en stærk og fremtidssikret kombination af arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitik, som også kunne skabe tryghed for den enkelte borger, og vinde troen tilbage på udvikling – ikke afvikling.
I denne tid diskuteres kommunens budget - håber at visionerne får plads her!

Venlig hilsen

Elsemarie Trøst
SF Skive
Vester Fælled Vej 34
7800 Skive
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland