Gå til hovedindhold
Debat

Dobbeltmoralsk

27-10-2014 KL. 12:15
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Kan Skive kommune klandres for at være dobbeltmoralsk ?
Bedøm selv.
Økonomiudvalget samt Miljø- og Teknikudvalget i Skive kommune har nu uden bekymring for sine borgers sundhed godkendt den endelige opsætning af tre nye 140m. Kæmpevindmøller i det naturskønne Hjerk Nor ved Krejbjerg. Kommunen har derved i sinde at påtvinge deres borger en mulig sundhedsrisiko, da de ikke ønsker at afvente den omfattende sundhedsundersøgelse iværksat af regeringen. En omfattende undersøgelse, der netop skal kortlægge om vi mennesker bliver syge af den lavfrekvente støj, som disse kæmpevindmøller udsender. Regeringen vil ikke tvinge kommunerne til at sætte deres vindmølleprojekter i bero, men lægger denne beslutning ud i de enkelte kommuner. Flere kommuner har allerede sat deres vindmølleprojekter i bero, da de ikke vil gamble med deres borgers sundhed.
Men ikke Skive kommune. Hvorfor skulle de da også det? Det er jo endnu ikke påvist at det, at være nabo til en kæmpevindmølle er sundhedsskadeligt. Samtidig kan kommunen måske nå at leve op til deres eget ambitiøse energimål om at blive CO2 neutral inden år 2020.
Hvad nu det viser sig at være sundhedsskadeligt at bo nær en kæmpemølle? Bliver de så pillet ned igen? Det er jo private investorer der har opsat og købt anparter i kæmpevindmøllerne. Står disse så klar med erstatning til de berørte husstande eller kan de belejligt gemme sig bag kommunens godkendelse af kæmpevindmøllerne?
Byrådsmedlemmerne i Skive kommune står nærmest i kø for at sige NEJ til deponering af atomaffald i vores kommune. En stor årsag til dette NEJ, er at kommunen ikke tror på regeringens forvisninger om, at det ikke er sundhedsskadelig at bo nær et atomdepot. Kommunen har over flere gange klaget sin nød til regeringen, da de føler denne beslutning om atomaffaldets placering bliver trukket ned over hovederne på dem. Men det er fuldstændig det samme kommunen gør ved deres egne borger, når det gælder placering af kæmpevindmøller
Dette må da være dobbeltmoralsk.

Kristjan Hadberg,
Norvej 30,
7860 Spøttrup
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland