Gå til hovedindhold
Lokalt

Garn-manden forbereder sin vækst

27-11-2014 KL. 09:15
Dennis Svingholm Drejer sender ikke kun garn ud til kunderne i denne tid. Han sender også en opfordring til, at de stemmer på ham i en iværksætter-konkurrence. Arkivfoto: Lindy Jørgensen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Både kunderne, vennerne og forældrenes venners naboer bliver mindet om, at Skive-iværksætteren Dennis Svingholm Drejer i disse dage er inde i opløbet om at få en pris i en iværksætter-konkurrence.
Alle kan gå på nettet og stemme den kandidat, der skal have en af de seks priser, og Dennis Svingholm Drejers garn- og hobby-webshop Rito.dk er nomineret i kategorien »Årets udkantsiværksætter«, men Dennis Svingholm Drejer er så erfaren en webmand, at han godt ved, tingene ikke kommer af sig selv.
- Jeg har 900 fans på vores Facebook-side, og jeg har opfordret dem til at stemme på os. Vores kunder modtager også en mail syv dage efter, de har handlet hos os, hvor vi beder dem om at gøre noget for os, og håber, at de vil stemme på os. Jeg har fået en mail fra flere, der siger, at de synes, vores historie er fed, og at de naturligvis har stemt på os, siger Dennis Svingholm Drejer, der er eneejer af den ti måneder gamle virksomhed.
En af hans konkurrenter i pris-dysten er prissammenlignings-portalen Pricerunners, der holder til i den modsatte ende af udkantsdanmark - på Falster.
- Jeg ved, at Pricerunners har kørt radioreklamer, hvor de har opfordret folk til at stemme på dem. Det virker jo lidt vildt. Samtidig har Pricerunners mange besøg på sin hjemmeside, siger Dennis Svingholm Drejer.
Han håber, at han vinder på at være historien om den unge virksomhed, der har vokseværk.
- Det er svært for folk at forholde sig til en virksomhed, der har en masse millioner besøg på en hjemmeside, mens min virksomhed er vokset fra ingenting til to en halv ansat på få måneder, siger Dennis Svingholm Drejer.
Uanset om han får en vækstpris, standser firmaets vækst ikke.
Dennis Svingholm Drejer holder til i Iværksætterhuset Step1, hvor han har sine 1700 varenumre i et 100 kvadratmeter stort - og for lille - kælderlokale. Nu leder han efter et lager på 500 kvadratmeter plus kontorer.
- Jeg skal gerne finde større lokaler meget, meget, meget hurtigt. Jeg har ledt de seneste tre måneder og har næsten været ude at kigge en gang om ugen. Det er svært at finde noget passende i Skive. Enten er det for stort eller for småt, eller også er det ikke isoleret. Og mine varer tager skade af frost og fugt, og hvis der går mus i det, er det en katastrofe, siger Dennis Svingholm Drejer.
I øjeblikket er det primært garn, han sælger, men han har udvidet med patchwork-artikler samt nål og tråd, og hans plan er, at han skal have en decideret hobby-forretning på nettet.
- Det er ikke et mål for mig at det her skal blive stort i løbet af et par år. Det er vigtigere at gøre det ordentligt, siger Dennis Svingholm Drejer, som har fået flere tilbud fra investorer, der vil med i anpartsselskabet.
Han har sagt nej.
- Jeg har sparet penge op, så jeg kan arbejde uden løn de næste par år. Derfor skal pengene fra min internetforretning investeres og gå til løn til de ansatte. Det er vigtigere for mig at samarbejde med en, der kender noget til produkterne, end en, der kommer med en million. Hvis jeg har brug for ekstra kapital, kan jeg gå i banken, siger Dennis Svingholm Drejer.
Foreløbig har han en kvinde i virksomhedspraktik nogle måneder, mens hans mor og et par løst ansatte hjælper ham med bogholderi og markedsføring. Men han forventer, at Rito.dk beskæftiger omkring fem personer om et år.
Lige nu leder Dennis Svingholm Drejer efter en praktikant inden for markedsførings-økonomi eller multimediedesign.
- Hvis jeg finder den rette person, kan det være, at vedkommende er til en fast stilling til sommer, siger Dennis Svingholm Drejer.

Konkurrencen kan ses her
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland