Gå til hovedindhold
Sport

OL skal forberedes i Glyngøre

19-01-2015 KL. 11:44
Allan Nørregaard og Line Just kommer sammen med resten af det danske sejlerlandshold til Glyngøre til maj for at forberede sig frem mod OL i Rio. Privatfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
De danske sejleres landstræner, Thomas Jacobsen, var i sidste uge i Glyngøre for at undersøge mulighederne for at lægge en træningslejr i byen i foråret.
Og han blev så begejstret for forholdene, at det nu er en realitet, at det danske sejlerlandshold mødes i Glyngøre til en træningslejr, hvor der skal bygges op til OL i Rio i 2016. Det betyder, at op til 50 sejlere, en delegation af trænere, ledere og eksperter fra Team Danmark skal mødes i omgivelser, som Thomas Jacobsen efter besøget i Sallingsund Sejlklub betegnede som »præcis hvad vi har brug for«.
- OL-sejladserne i Rio afvikles under taktisk krævende forhold med masser af strøm og skiftende vind, og vi er nødt til at træne under samme forhold. I Sallingsund findes disse forhold, og samtidig har byen og egnen også alt det andet, vi går efter, inklusiv en velfungerende sejlklub og en stærk opbakning fra lokale kræfter. Så hverken jeg eller Dansk Sejlunions kapsejladschef, Mikael Jeremiassen, var i tvivl efter vores besøg i Glyngøre i sidste uge, siger Thomas Jacobsen i en pressemeddelelse.
Thomas Jacobsen har tidligere sejlet OL-guld hjem til Danmark sammen med Jesper Bank i Sydney i 2000.
Opholdet i Glyngøre vil ikke udelukkende handle om tid på vandet. Hver morgen vil typisk begynde med en løbetur i Halkhoved Plantage, og efter træningen på vandet vil der bliver arrangeret fysisk træning i Glyngøre Hallen.
Hvis der er for meget eller for lidt vind, kan træningen i stedet blive mountainbike- eller bakkeløb i Legind Bjerge.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland