Gå til hovedindhold
Lokalt

Slutdepot til radioaktivt affald droppet

11-03-2015 KL. 11:47
Arkivfoto
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Det ligger nu 100 procent fast, at Skive og fire andre kommuner slipper for at blive tvunget til at tage imod et slutdepot til Danmarks radioaktive affald.
Onsdag formiddag mødtes sundhedsminister Nick Hækkerup og sundhedsordførere i Folketinget for at drøfte radioaktivt affald.
- Alle partier i Folketinget er enige om, at Danmark skal etablere et mellemlager i stedet for et slutdepot. Vi sætter et slutdepot på hylden, siger Flemming Møller Mortensen, sundhedsordfører for Socialdemokraterne.
Danmark har 233 kilo særlig farligt radioaktivt affald, som fortsat søges eksporteret.
- Nu skal der arbejdes videre med et mellemlager. Blandt andet med hensyn til økonomi og sikkerhed. Vi aftalte at mødes med sundhedsministeren igen, når han har noget mere at komme med med hensyn til et mellemlager. Til den tid kan vi så tage fat på at diskutere for eksempel placeringen af det, siger Flemming Møller Mortensen.
Et mellemlager kan i princippet placeres hvor som helst – også i Skive Kommune eller på Risø, hvor det radioaktive affald opbevares nu.
Man kan sige, at et slutdepot ikke stoppes men udsættes.
Et mellemlager er en midlertidig (op til 100 år) løsning. Før eller siden skal Danmark have fundet en løsning med hensyn til sikker og permanent opbevaring af atomaffald.
- Der vil ske en teknologisk udvikling, som bringer sikre metoder frem. Det kan også være, at små lande, når det gælder radioaktivt affald, kan gå sammen om en løsning, siger Flemming Møller Mortensen.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland