Gå til hovedindhold
Debat

Mellemlager er en fremtidssikring

13-03-2015 KL. 12:01
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Endelig er beslutningen, om et hovedlager, til atomaffaldet fra Risø, sat på pause. Derved kan Skive Kommune endelig ånde lettet en smule op ved udsigten til at man nu slipper for den dårlige signalværdi, som radioaktivt affald måtte bringe. Men hvad ville fordelene med et mellemlager, i stedet for et slutdepot, egentlig være?
Jeg kan selv få øje på mange. Kigger vi til Holland har vi der et lysende eksempel kaldet COVRA. Her har man præsteret at vende et problem til en klar fordel. Kører man forbi Nieuwdorp vil man kunne skimte en stor orange bygning med bogstaverne »E=MC2«.
Her har Hollænderne indrettet et mellemlager med cirka samme mængde radioaktivt affald som det vi har i Risø.
Ydermere har de udnyttet faciliteterne til at skoler, interesserede og måske kommunalbestyrelsen i Skive, kan komme forbi og få en lærerig oplevelse omkring hvad sådan noget atomaffald egentlig er for en størrelse.
Depotet forventes at opbevare affaldet i 100 år og har kapacitet til at modtage mere affald. Medmindre staten kan få en god aftale med COVRA i Holland, tror jeg på at der altid vil være meget opmærksomhed omkring sådan noget atomaffald. Det er ligesom ikke noget man bare gemmer og glemmer. COVRA har i dag udviklet sig til en stærk organisation, ejet af den Hollandske stat og skabt arbejdspladser i lokalområdet. Jeg syntes at staten skal se på en løsning som den Hollænderne har fundet på.

Anders Ladegaard,
folketingskandidat
for Dansk Folkeparti,
Brorsonsvej 49 2.t.h.,
7400 Herning
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland