Gå til hovedindhold
Debat

Vigtigt atomaffaldsslag vundet

13-03-2015 KL. 12:01
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Onsdag besluttede alle Folketingets partier at lægge slutdepotsporet for atomaffald i Danmark på hylden.
Det var virkelig en god dag for os vestjyder. Jeg har sammen med mange andre gode kræfter kæmpet for, at vi ikke skal have atomaffald i vestjysk jord. Det lykkedes med beslutningen i går, og det er jeg meget tilfreds med.
Jeg har selv været på studietur til Holland med Folketingets Sundhedsudvalg, hvor vi så nærmere på deres mellemlagerløsning med opbevaring over jorden, og jeg er overbevist om, at de har grebet det an på den rigtige måde. Vi er ikke det eneste land, der står med udfordringer i forhold til håndtering af atomaffald, og her skal vi lytte til de lande, som har stor erfaring på området. Det handler om at finde den mest sikre løsning for Danmark og de generationer, som også kommer efter os.
På mødet var der enighed om, at man nu skal gå videre med at undersøge mulighederne for at etablere et mellemlager, hvor affaldet kan opbevares midlertidigt – dvs. i op til 100 år. Samtidig fortsætter bestræbelserne på at finde deponering i udlandet af det særlige affald.
Jeg synes også, det er værd at glæde sig over, at vi har samarbejdet godt på tværs af de udpegede landsdele. Jeg har selv haft et virkelig godt og tæt samarbejde med MORADS og andre borgergrupper, som har løftet et stort arbejde og som er blevet ved med at stille spørgsmål, informere og knokle på for at undgå et slutdepot. Og det folkelige fremmøde og engagement har også været fantastisk flot til offentlige møder. Jeg er sikker på, at det har gjort en forskel for, at vi i fællesskab har vundet det her vigtige atomaffaldsslag.

Folketingsmedlem
Annette Lind (S)
Christiansborg
1240 København K.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland