Gå til hovedindhold
Debat

Kvaliteten i et kommunalt LAG?

20-01-2016 KL. 09:16
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
LAG Skive-Viborg er efter min erfaring langt mere professionel og effektiv, end den var under den gamle, kommunale ordning efter kommunegrænser.
Jeg kan ikke vide, om den manglende effektivitet skyldtes den daværende LAG koordinator i Skive, Ditte Staun eller en kombination, hvor også den daværende bestyrelse indgår.
Hvis den mangelfulde funktionalitet ikke skyldtes Ditte Staun, kunne den måske have været forårsaget af en bestyrelse, som var dårligt ledet under formanden Else Marie Larsen?
Det kan jeg af gode grunde ikke vide. Men i forhold til den nuværende formand, flankeret af næstformand, sekretær og kasserer, de tre sidste alle fra Skive Kommune, vil jeg være endog særdeles betænkelig ved en enkeltkommunal bestyrelse.
Man kan også se på de initiativtagere, der af al magt søger at få indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i håbet om at få flertal for en ny, kommunal LAG-struktur, ud over den omtalte, tidligere LAG-formand Else Marie Larsen.
Byrådsmedlem Arne Bisgaard, hvis studeprojekt i Rødding måske er godt for den lokale landmands egne interesser, og hvis formulerede interesse i LAG i øvrigt er at fremme landbrugets interesser - det må han jo gerne, men vil det være godt for LAG? I det hele taget er Bisgaards økonomiske og politiske interesser ikke nødvendigvis et gode for LAG, hvis sigtet er en lille smule bredere.
Men kan om en anden initiativtager, Bent R. Jensen, Rødding, sige, at også han har ret snævre interesser i Røddings æbler. Og han er i øvrigt optaget af at varetage flere bestyrelsesposter.
Det må være et åbent spørgsmål, om et enkeltkommunalt LAG vil være godt for andet og mere end Bent R. Jensens ambitioner.
Hvor de her nævnte alle er tilknyttet partiet Venstre, ser vi en påfaldende alliance af S og V blandt de øvrige initiativtagere til en ekstraordinær generalforsamling: Annette Torp, Erik Ringgaard, Bente Østergaard, Laila Munk. De kan muligvis selv argumentere for alliancen og dens formål ud over de personlige ambitioner, der er involveret?
Det må vel helt sikkert antages, at alliancen intet har at gøre med de to partiers parløb under projektskandalerne?
Desværre ser den igangværende aktion, der er under tidspres, ud til at være båret af alt andet end interesse for et velfungerende LAG, som vi har nu med LAG Skive-Viborg.

Grethe Breum,
Hesthave,
Åbakken 4,
7860 Spøttrup
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland