Gå til hovedindhold
Lokalt

Naturfredningsforening advarer mod trappe ved Skive Å

05-08-2016 KL. 15:05
Denne tegning illustrer, hvordan et trappeanlæg til ophold ved Skive Å ved Østerbro i Skive kan laves. Illustrationen er fra det forslag til en lokalplan for området, som er ude i høring.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Danmarks Naturfredningsforening Skive-Salling (DN) har advaret Skive Kommune mod at tillade byggeri af et trappeanlæg ved Skive Å.
Muligheden for at bygge trappeanlægget indgår i lokalplanforslaget for området omkring Hotel Skivehus og McDonald’s ved Skive Å. Forslaget lægger blandt andet op til, at der skal kunne bygges et trappeanlæg til ophold ved broen, som bærer Østerbro over åen. Trappen skal give borgere et attraktivt sted at opholde sig.
DN oplever, at forslaget giver mulighed for en trappe, som vil forhindre naturlig fiskeyngel og gennemløb af vand ved trappen. »Vi finder det afgørende, at projektet med Skive Å ikke får et trapperepos, der griber ind i åens naturlige vandløb og derved mulighed for yngel og vækst. Vi ser det naturligt og afgørende, at åens brinker har et gennemgående forløb,« har DN meddelt Skive Kommune.
Trapper til ophold ved åer findes i mange byer. Der er også et anlæg på vej til Skive Å ved den bro over åen, nær Lidl, som Skive Kommune snart iværksætter byggeri af.
- Den tegning af en trappe ved Østerbro, vi har set, viser et anlæg, som kommer til at stikke ud i vandet med en høj kant. Det advarer vi imod, siger Arne Petersen, Skive, næstformand for DN Skive Salling.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme Problemer to-tre gange om ugen: Beboere bekymrede over fejl på togbomme

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland