Gå til hovedindhold
Lokalt

Hærværk på kirkegård: Dekorationer og sten flød over det hele

09-12-2016 KL. 23:35
Graver Poul Erik Nygaard foran indgangen til kirkegården i Vridsted, hvor der tidligere på ugen blev udøvet hærværk mod juledekorationer og stendige. Foto: Pauli Vendelbo
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
De fleste steder er kirkegårdene i denne tid pyntet flot til jul med gran og diverse juledokrationer.
Det er også tilfældet i Vridsted, men i denne uge men noget af julestemningen ødelagt.
Poul Erik Nygaard, der er graver på Vridsted Kirkegård, kunne med beklagelse konstatere, at nogle havde udøvet hærværk mod juledekorationer på kirkegården og væltet sten ned fra stendiget.
- Jeg havde lavet nogle juledekorationer, som jeg havde lagt oppe ved indgangen til kirken, og der var blevet sparket til dem, så det lå ud over hele trappen. Jeg blev først ked af at se det, og derefter blev jeg sur og skuffet, for det er ikke meningen, at mit arbejde skal ødelægges på den måde, siger Poul Erik Nygaard.
Poul Erik Nygaard kunne også se, at flere sten var blevet væltet ned fra stendiget, og nu opfordrer han til, at folk lader tingene på kirkegården være i fred.
- Jeg kan bedst tro, at det er drengestreger, og derfor er det også vigtigt, at både forældre og unge får at vide, at det bestemt ikke er i orden at gøre sådan nogle ting, siger Poul Erik Nygaard.
Da graveren så, hvordan det flød med sten og juledekorationer, måtte han tjekke samtlige gravsteder for eventuelt lignende hærværk.
Det viste sig dog, at det vintergran, som Poul Erik Nygaard har lagt på gravstederne, var uberørt.
- Heldigvis for det, men jeg blev da noget paf, og jeg håber, at det var et enkeltstående tilfælde, lyder det fra graveren.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland