Gå til hovedindhold
Lokalt

Stor debat om udsat skolestart: »Sørgeligt!« og »en ommer«

13-12-2016 KL. 08:32
Arkivfoto: Scanpix
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
»Endnu flere ’tabte’ børn - sørgeligt!«, lyder bare en af de mange kommentarer på Skive Folkeblads side på Facebook til politikernes målsætning om, at ingen børn længere skal have mulighed for at udskyde skolestarten og vente et år med at komme i skole.
Ditte Holm Rask Lieberg er blandt de, der bruger ordet »sørgeligt«, inden hun fortsætter: »er sååå glad for vi ventede endnu et år for vores ældste datter der er kronisk syg.« og lidt senere: »Alt skal efterhånden gøres op i penge, det er sgu en ommer Skive Kommune.«.
Andre som Susanne Helene Nielsen pointerer: »Den besparelse giver en udgift fra en anden kasse på et andet tidspunkt. Stakkels børn, forældre, lærere og pædagoger!«, mens Rune Svenninggaard mener, at det er »helt gak gak« at ønske at eliminere skoleudsættelser over tid.
Nicholaj Meyhoff kalder beslutningen »åndssvag« og forklarer, at han barn er startet et år senere. »Og det var den helt rigtige beslutning, da han langt fra var klar«.
Christina Bjerre Godsk Andersen skriver: »Hvornår begynder man at se på hvad der er bedst for det enkelte barn. Vores søn ventede et år så han først er startet i år. Tør slet ikke tænke på hvordan det ville have gået hvis han skulle starte sidste år.«
Christian Vad Holm skriver: »Børn skal ikke starte i skole, før de er klar. Længere er den ikke. Hvad er det for et sted at spare, og hvem har dog udtænkt en så latt..... målsætning ?«.
Andre fortæller om, at de lige nu står i den situation, at deres barn nærmer sig skolealderen.
Heidi Korsgaard skriver for eksempel: »vores søn er født 28 december 2012 ALTSÅ 4 dage fra årsskiftet ! Herudover er han født for tidligt og følger årgangen fra 2013 meget bedre i sin udvikling og derfor har jeg et stort ønske om han selvfølgelig skal begynde i skole i 2019 istedet for 2018, så de 4 dage ikke kommer til at betyde et helt år i forskel fra ham på skolebænken !«.
Hun beskriver også, at hun allerede tog sine tanker med til et møde i børnehaven med pædagogerne for et par måneder siden, og at de gav hende ret i at søge om en skoleudsættelse til sommer. Og hun fortæller, at det hele faldt sammen, da hun så, at punktet med at dette spare-vedtag var gået igennem. »Jeg kan slet ikke fortælle hvor frustreret jeg føler mig, og hvor ked af det jeg bliver. jeg ved ikke hvad jeg og vi som familie skal stille op og hvordan vi skal gøre ham skole-klar når han ikke er klar, og ikke engang er lige så klar som nogle af de der er fra 2013 årgangen. Jeg som hans mor kender ham, og jeg ved hvordan hans udvikling har været indtil videre, jeg ved, der kan ske virkelig meget, men hvorfor sætte sin tillid til et »mirakel« når det hele kan afgøres nu..«.
En anden er Jan Sørensen, der fortæller, at deres søn er født for tidligt og har fødselsdag den 25. december og vil altså blive fem et halvt år, når han skal starte til sommer. »hvilket han slet ikke er klar til. Det betyder nu, at vi skal ha en ppr-psykolog på, som skal »kigge« på om han kan blive klar«, skriver faderen og forklarer, at sønnen udviklingsmæssigt er omkring seks til otte måneder bagefter den normale udviklingsalder, sikkert pga. den tidlige fødsel.
»Børnehaven og os selv vurderer han ikke bliver klar.. Nu skal der så bruges penge på en vurdering, vi skal begge tage fri fra job for at komme til møder, personalet i børnehave skal sikkert trækkes ud til møder og lave noget papirarbejde. Fatter ikk’ at man ikke stoler på det personale som er i Børnehaven.«
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland