Gå til hovedindhold
Lokalt

Behov for flere faglærte baner vej for ny uddannelse i Skive

17-02-2017 KL. 16:04
Direktør i KPK Henrik Nyby sammen med Viola Nørgaard Madsen, som arbejder i produktionen og har været ansat hos KPK siden 2006. Hun er en af de fire medarbejdere, som netop er påbegyndt den nye uddannelse som produktionsassistent med fokus på døre og vinduer på Skive Tekniske Skole.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Traditionelt set har den faglærte arbejdskraft i vinduesproduktioner været domineret af maskinsnedkere, men behovet for at opkvalificere den ufaglærte del af staben stiger i takt med, at vinduesindustrien i Danmark vokser.
Derfor har Skive Tekniske Skole i samarbejde med blandt andet Nykøbing-virksomheden KPK Døre & Vinduer netop åbnet en ny uddannelse, som er skræddersyet til dør- og vinduesindustrien.
- Vi står helt konkret og mangler vinduesfaglærte produktionsassistenter, som har en dybere indsigt i produktet og processerne på fabrikken. For selv om robotter og maskiner udgør en større del af produktionen, så er der stadig rigtig mange funktioner, som foregår i hånden og ved mindre maskiner, og som i stigende grad kræver faglært viden, siger Henrik Nyby, direktør i KPK Døre & Vinduer.
KPK tog kontakt til Skive Tekniske Skole, som i forvejen uddanner de fleste af virksomhedens maskinsnedkere, og forslaget om en ny, vinduesmålrettet uddannelse blev taget godt i mod. Skolen gik i gang med at undersøge behovet hos de øvrige, større vinduesproducenter i området, og tilbagemeldingen var positiv.
Efter en længere planlægningsproces er resultatet nu blevet, at skolen fra i år udbyder en branchebestemt produktionsassistentuddannelse med fokus på døre og vinduer.
- Fordelen ved at blive faglært specifikt til vinduesindustrien er, at man får mange af de kvalifikationer, som efterspørges i moderne vinduesproduktioner og kan indgå i flere forskellige nøglefunktioner. Man får en større indsigt i produktionsprocesserne, bedre refleksionskompetencer og dybere forståelse for kvalitet, siger Kelvin Jensen fra Skive Tekniske Skole.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland