Gå til hovedindhold
Sport

Stjernestøv i Skive: DM-deltagere med internationalt format

17-02-2017 KL. 12:53
Europamester og OL-sølvvinder Sara Slott Pedersen er dansk atletiks øjeblikkelige guldfugl, men hun og hele seks andre har kvalificeret sig til det forestående EM, og hele flokken kan ses i Skive i weekenden. Foto: Gonzalo Fuente/Scanpix
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Syv danske atleter er klar til EM i Beograd - alle deltager ved DM i Skive i den kommende weekend, som i mange øvelser bliver tætte opgør på højt niveau.
To blændende sæsoner på den internationale scene er baggrunden for, at weekendens danske indendørs mesterskaber i atletik i Skive på forhånd ligner alle tiders bedste atletikstævne på dansk jord.
Efter et 2015 med to junioreuropamestre og flere andre internationale medaljer fulgte 2016, der som bekendt endte med OL-sølv og en EM-titel til Sara Slott Petersen på 400 meter hæk. Men også mange andre danske atletikudøvere hævede niveauet i de to sæsoner, og i denne vinter er fremgangen fortsat.
Det er vurderingen fra Skive AM-sportschef Annette Nørgaard Jensen.
Således er foreløbig syv danske atleter klar til EM-inde i Beograd om 14 dage, og de er alle til start ved DM i Skive i weekenden:
Sara Slott Petersen på 400 m – uden hække, stortalentet i højdespring Janick Klausen der indledte sæsonen med at klare 2,26 m – én cm fra den danske rekord, Andreas Bube der satte personlig indendørsrekord i sit første løb i vinter, og sprintfænomenet Kristoffer Hari, der med 6,69 sek. kun er 4/100 sek. fra den danske rekord.
Læg dertil junioreuropamesteren fra 2015, Benjamin Lobo Vedel, der efter et skuffende 2016 er EM-klar på 400 m, hækkeløberen Andreas Martinsen, der så sent som ved weekendens nordiske landskamp dykkede betragteligt under EM-kravet med 7,71 sek. på 60 meter hæk, og OL-deltageren på 400 meter hæk Stina Troest er også i europæisk topklasse på 800 meter og har netop klaret EM-kravet ved et stævne i Irland.
I alt er 230 aktive tilmeldt DM-stævnet, og med OL-deltagerne Slott, Bube, Troest og forhindringsløber Ole Hesselbjerg til start, er felterne garanteret international klasse.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland