Gå til hovedindhold
Debat

Fremtidens bredbånd

04-03-2017 KL. 01:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Det, der sikrer bedre bredbåndsforbindelser i hele Danmark, er, at der rent faktisk er selskaber, som investerer i at rulle bredbånd ud i landskabet på eget initiativ og egen risiko. Det kommer ikke af sig selv og slet ikke uden konkurrence mellem infrastrukturer - og det skaber også øget konkurrence på et marked, der ellers har været præget af monopollignende tilstande. Imens der investeres i digitale motorveje mange steder i landet, halter det i visse områder, og for eksempel må mange københavnere nøjes med det, som Dansk Erhverv og IT-branchen kalder landeveje. Så meget, at flere millioner fra bredbåndspuljen, der ellers burde gå til land- og yderkommuner, gik til hovedstaden.
Og det er da paradoksalt, at borgere i vores tættest befolkede landsdel må nøjes med at gå online med landevejshastighed, imens energiselskaber på eget initiativ har sørget for, at cirka en halv million husstande i andre dele af landet, kan benytte digitale supermotorveje. Så Dansk Erhverv og it-branchen burde komme med deres eget bud på, hvordan hele Danmark, også hovedstaden, kan løftes ind i den digitale elite. Det er en pligtopgave for hele bredbåndsbranchen – da særligt for dem, der repræsenterer digital infrastruktur. Det er afgørende for den danske vækst og velstand, vi som samfund har brug for.
Beregninger fra staten har vist, at virksomheder med højhastighedsbredbånd har en merproduktivitet i milliardklassen. Men kun lidt over halvdelen af alle danske virksomheder har i dag adgang til højhastighedsbredbånd på 100/30 Mbit/s.
Så mon ikke en stor del af Dansk Erhvervs brede medlemsskare også sukker efter bedre bredbånd. Man skulle tro, at de er interesseret i at høre Dansk Erhvervs bud på, hvordan de også får adgang til en digital infrastruktur i verdensklasse.
Den store samfundsopgave overser Dansk Erhverv og IT-branchen desværre fuldkommen med den snævre dagsorden, de bringer for dagen på debatsiderne her. Det handler om at fremme en positiv investeringsdagsorden. Vores klare opfordring til de to organisationer er:
Giv Danmark jeres visionære bud på, hvordan borgere og virksomheder i hele landet får adgang til digital infrastruktur i verdensklasse. Noget som det danske samfund i den grad har brug for.

Thomas Woldiderich,
branchechef for
telepolitik i Dansk Energi,
Odensegade 9, 1.tv.,
2100 København Ø
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland