Gå til hovedindhold
Debat

V vil investere i vejnettet

04-03-2017 KL. 01:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Min gode radikale kollega, Andreas Steenberg skriver her i avisen den 23. februar, at man kan bruge de 1,5 mia. kr., som er tilovers fra Silkeborgmotorvejen, på infrastrukturen ved Skive, konkret til opgradering af Rute 34.
Lad mig understrege, at jeg bakker op om intentionen i Andreas Steenbergs indlæg. Venstre vil investere i vejnettet, herunder i Rute 34. Vi vil binde Danmark bedre sammen. Vi vil skabe grundlaget for vækst og et Danmark i balance.
Problemet er, at man ikke kan bruge de sparede midler på nye infrastrukturinvesteringer her og nu. Det kan man ikke, fordi den tidligere SR-regering igangsatte offentlige investeringer for ca. 5 mia. kr. mere, end der er råd til inden for den økonomiske plan, vi arbejder efter frem mod 2020. Det er en udfordring, vi skal løse. Alt andet ville være uansvarligt.
For at løse den udfordring, fremlagde den tidligere V-regering sidste år et bud på, hvordan man kunne finde 27 mia. kr. til infrastrukturen frem mod 2025. Den nuværende VLAK-regering vil i forbindelse med en ny økonomisk plan frem mod 2025 prioritere at hæve rammerne for de offentlige investeringer. Derigennem kan vi finde finansiering til at investere i infrastrukturen.
Min opfordring er klar: Lad os sætte os sammen – på tværs af partier på Christiansborg – og finde en helhedsorienteret løsning til, hvordan vi finder flere penge til at hæve rammerne for de offentlige investeringer. Jeg håber, at Andreas Steenberg vil være med til på forsvarlig vis at finde finansiering til nye infrastrukturprojekter.
Med venlig hilsen
Kristian Pihl Lorentzen,
MF, transportordfører
for Venstre,
Christiansborg,
1240 København K
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland