Gå til hovedindhold
Debat

Ja, jeg er injuriedømt

04-03-2017 KL. 01:10
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Ja, jeg er injuriedømt. Og det er jeg grumt ked af. Jeg har forbrudt mig mod den milde injurieparagraf 267 og har beskyldt en politiker for at have begået embedsmisbrug - uden at kunne bevise det, NB. Det burde jeg have været klog nok til at undgå, f. eks. ved at anføre »folkemunde og Facebook« som mine kilder.
Det skal dog så også bemærkes, at jeg har fået den absolut minimale straf herfor, og at min modpart selv (?) skal betale egne sagsomkostninger. Det hører også med til dommens minimale karakter, at jeg ikke skal betale de stipulerede 7000 kr., det ville koste at offentliggøre en berigtigelse af mine påstande om modparten. Dette er nok begrundet i, at det i dommen fastslås, at modparten rent faktisk har »misbrugt personlige oplysninger«. I landsretten hedder det helt præcist herom, »at (jeg) … var berettiget til at lægge til grund, at oplysningerne i Preben Andersens læserbrev … vedrørte Merete Just og hendes familie«.
Men her da gerne i reduceret form en berigtigelse - jeg kan ikke bevise, at viceborgmesteren, socialudvalgsformanden har benyttet kommunale oplysninger om det stakkels sagesløse, handicappede barn, som blev inddraget i den offentlige debat med viceborgmesterens læserbrev 28. maj 2015. Det har jeg påstået en enkelt gang i mail af 02. juni 2015, og det var en gang for meget.
Hvad jeg derimod ved, som jeg gerne vil gentage, er, at vi i Skive Kommune har en lokalpolitiker, Preben Andersen, DF, som tillader sig at fremføre injurierende påstande mod en kritisk journalist ved at antyde manglende momsbetaling af solgte bøger, og som helt under lavmålet antyder, at samme journalist nok »hader« Skive Kommune på grund af manglende støtte til et handicappet barn. Det er så nederdrægtigt, at det er ligegyldigt, hvor disse informationer kommer fra.
Og så er det næsten ikke værd at kommentere, at jeg selvfølgelig blev frifundet for stævningen med den tunge bagvaskelsesparagraf 268. Dels fordi viceborgmesteren selv havde sat sin bagdel i klaskehøjde, dels fordi de fleste jurister godt kan se, at denne paragraf slet ikke kan benyttes i min sag. Den blev i Landsretten da også affærdiget med siger og skriver halvanden linje.
Det er forstemmende, at en fremtrædende lokalpolitiker kan opføre sig sådan - uanstændige angreb på en lokal journalist, ledsaget af injuriestævning af en protesterende borger - uden at kommunen, borgmesteren eller andre med lokale beføjelser griber ind over for manden og præciserer, at det strider mod almindelig anstændighed, og heldigvis også mod sædvanlige politiske adfærdsregler.
De personlige angreb på journalisten strider potentielt også imod Persondatalovens og Forvaltningslovens bestemmelser. Det bliver dog nok aldrig undersøgt med den politiske rævekage, der er bagt i Skive. Det er deprimerende, men sådan er det.
En folkevalgt skal slet og ret ikke angribe menige borgere på den uanstændige måde. Punktum.
Men jeg er en hare, deltager ikke mere i den lokale, offentlige debat. Det er for ubehageligt og for dyrt (advokatudgifter og de idømte 35.000 kr.).
Dette kun for lige afsluttende at kridte banen af.

Johan Nielsen
Katteskæg 20, Hald
7840 Højslev
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland