Gå til hovedindhold
Sport

Kommunen fejrede idrætslivet: Tak, fordi I gør en forskel

06-03-2017 KL. 11:36
Så smukt kan det gøres - borgmester P.C. Kirkegaard på fløjen til venstre præsenteret kommunens mestre 2016. Foto: Gert Laursen
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Skive Kommune holdt fredag liv i traditionen med en årlig fest, hvor mange siger tak til alle de idrætsfolk, der har profileret kommunen med flotte resultater - og får sagt tak til alle de ledere, der gør præstationerne muligt.
Gæsterne fyldte Freja Arena, og undervejs benyttede borgmester P.C. Kirkegaard lejligheden til at kvittere for indsatsen med en takke-tale.
Den lød således:
- Foreningslivet er et af vore allerbedste og vigtigste grundsten i lokalsamfundet. Det er her, vi kan deltage i mange forskelligartede aktiviteter på tværs af alder og køn. Det er her, der bygges bro, det er her, der skabes kontakter og venskaber for livet.
- Det er her, der skabes fællesskaber og sammenhold omkring en forening eller en aktivitet.
- Det er her – jer, der er her i aften - elsker at tilbringe mange timer, fordi I gør en forskel! Derfor er denne fest udover at vi hylder vores mestre, en fest tilegnet jer frivillige ledere rundt i vore utallige foreninger.
- En fest for at sige en kæmpe tak for den indsats, I har ydet gennem året i lige netop jeres forening. For vores foreninger er fuldstændig afhængig af de mange timer, I bidrager med hver måned, hver uge – ja for nogen hver dag. Det er jer, der binder det hele sammen og får vores foreningsliv til at fungere og udvikle sig.
- Jeg vil også gerne i aften rette en tak for det samarbejde vi har med Skive Idræts Samvirke, Spejdersamrådet og Folkeoplysningsudvalget. I er meget vigtige samarbejdspartnere for os i det daglige arbejde. Et samarbejde ikke mindst vore dygtige medarbejdere i Kultur– og Fritidsforvaltningen sætter stor pris på.
Og at vi har så gode og velfungerende organisationer bliver også bemærket andre steder.
- I torsdags havde vi besøg af DBU formand for Jylland, Bent Clausen, der i forbindelse med vores KICK OFF start – plads til alle – et projekt i samarbejde med Red Barnet, DBU og Skive Kommune. Her roste han i høje toner SIS og kaldte dem et af Jyllands bedste idrætssamvirker – og når man siger det, kan man også roligt føje til, at det så også må være et af landets bedste!
- Det er en mand, man skal lytte til!
- Vi ved, at gode faciliteter er vigtige elementer til at sikre et godt miljø, hvor både bredde– og eliteidrætten har gode kår, sagde borgmesteren.
- Sammen med bl.a. en unik Skiveordning – som mange uden for Skive kommune misunder os for – ja, så udgør vores foreningsliv en stærk konstruktion, hvor det sociale, samværet og glæden ved at dyrke idræt sammen med andre mennesker trives sideløbende med et fokus på talentudvikling og ønsket om optimale rammer for vores elitesportsudøvere.
- Og eliteidrætsudøver har vi rigtig mange af i Skive Kommune.
I forhold til tidligere år, har vi bl.a. sammen med SIS drøftet, om kredsen skal udvides. Og vi er enige om, at de eliteudøver, der opnår den store anerkendelse, at blive udtaget til et landshold fortjener at blive hyldet og hædret denne aften på lige for med vore mestre.
- Vores mestre og eliteidrætsudøvere fortjener i høj grad denne hyldest i aften.
Det gør de i forhold til den hyldest vi alle her i aften kan give jer, og i form af en hilsen fra Skive Kommune til erindring, samt en kontant påskønnelse til de foreninger, hvor idrætsudøverne har base.
- Så kære mestrer og eliteidrætsudøver: I har præsteret helt unikt. Og vi er fuld af beundring og respekt for de resultater I har opnået, for vi ved godt alle hvad det kræver i dag at være med på allerhøjeste niveau. Det har krævet utallige af træningstimer, transport og rejser rundt i hele landet.
Når I om lidt kommer herop og modtager hyldesten håber vi, at I kan genskabe lidt af den følelse, den utrolige glæde over at have ydet det bedste der var jer muligt, og opleve stoltheden over jeres resultat.
- For I har grund til at være stolte, og vi deler glæden med jer for det imponerende resultat, I har leveret.
- Jeg vil også gerne på Skive Kommune og Skive Byråds vegne udover at sige til lykke til jer, sige jer tak for, at I på fornemmeste vis er så gode ambassadører for Skiveegnen, og med jeres resultater er med til at vise vores område som et sted, hvor idrætten blomstrer og trives på bedste vis.
Så derfor, kære idrætsudøvere, vil vi fra foreningslivet, Skive Kommune og Skive Byråd ønske jer alle et stort tillykke.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland